Teknoloji

Apple’ın iPad’i tablet pazarının lideri, ancak payı azalıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9865Apple tablet pazarında hakimiyetini koruyor, ancak sayısı her geçen gün daha da artan Android tabletlere karşı pazar payı azalmaya devam ediyor. Strategy Analytics tarafından yapılan son araştırmaya göre 2011’in son çeyreği itibariyle Android tabletlerin dünya çapındaki payı hemen hemen yüzde 40’a ulaştı.

Strategy Analytics 2011’in son çeyreğinde 26.8 milyon tablet satıldığını iddia etti. Yıl genelinde ise 66.9 milyon ürün satışı gerçekleştirilmiş. 2010’un son çeyreğinde tablet pazarının yüzde 68.2’sini elinde bulunduran Apple’ın payı bir yıl sonra yüzde 57.6’ya gerilemiş. Microsoft’un Windows 7 yüklü tabletleri ise sadece yüzde 1.5’lik bir paya sahip. Windows 7’nin dokunma konusunda yeterli olmaması ve Windows 7 tabletlerin genellikle kurumsal kullanıcılara hitap etmesi insanların bu ürünlere fazla ilgi göstermemesine neden olmalı. Ancak 2012’nin sonlarına doğru çıkacak Windows 8 işletim sistemiyle çalışacak parmak dostu tabletler Microsoft’un tablet pazarında payını artırmasına yardımcı olabilir.

Strategy Analytics Strateji Direktörü Peter King, Apple’ın geride kalan çeyrekte giriş seviyesi Android modellerden gelen tehdidi umursamadığını dile getirdi. Ne var ki, meslektaşları gelecek ile ilgili şüpheli yaklaşımlarda bulunuyor. Yönetici direktör Neil Mawston Android’in, dağınık yapısı, kullanıcı arayüzü ve uygulama mağaza ekosistemine yönelik çeşitli eleştirilere rağmen, şimdiye kadar tablet üreticileri arasında popülarite kazandığını dile getirdi.

İlgili – Strategy Analytics

İLGİLİ HABERLER