Eğlence

Apple’ın gelecek nesil iPod nano’sunda yer alması muhtemel kamera patent başvurusuyla destekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek nesil iPod nano’ya ait olduğu iddia edilen fotoğrafı size iki gün önce aktarmıştık. Söz konusu fotoğrafta iPod nano’nun üzerinde yer alan kamera dikkat çekerken, mevcut iPod nano modelinde yer alan klipsin kaldırıldığı da gözlerden kaçmamıştı. ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapılan “Çevreye Duyarlı Ekran Etiketleri” başlıklı bir patent başvurusu gelecek nesil iPod nano’da sadece kameranın bulunduğuna kanıt olmakla kalmıyor, bu cihazda uygulama ve oyun desteğinin yer alabileceğini de işaret ediyor.

AppleInsider söz konusu patent belgesinde kapsamlı bir inceleme yapmış. Belgede yer alan iki çizim yazılım ve ekran özelliklerine odaklanmış durumda. Apple eşsiz içeriği görüntülemek ya da görüntülenme biçimini değiştirmek için sensörleri kullanan bir teknolojiyi patentlemek istiyor. Çizimlerde yer alan içerik göstergeleri oldukça ilgi çekici görünüyor.

Çizimlerde gösterilen içeriklerin arasında kamera ve oyunlar da yer alıyor. Her iki özellik de mevcut nesil iPod nano modellerinde yer almıyor. Bunun yanında mikrofon, hareket sensörü ve sıcaklık göstergesi gibi bileşenlerin varlığından da bahsediliyor. Bu bileşenler iPod nano’nun ekranındaki içeriğin dinamik olarak değiştirilmesinde kullanılabilir.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER