Teknoloji

Apple’ın gelecek nesil iPad’i ve beklenen televizyonu iTV’de Sharp’ın LCD panelleri kullanılacak

Sharp’ın, Apple’ın iPad tableti LCD panel tedariği sağlayacak yeni şirket olduğu söyleniyor. Wall Street Journal’a konuyla ilgili olarak haber uçuran kaynaklardan bir tanesi Apple’ın Sharp’ın Japonya’daki üretim tesislerine de yatırım yaptığını iddia etti. Sharp’ın Orta Japonya’da bulunan iki numaralı Kameyama tesisinin 2012 yılında beklenen gelecek nesil iPad için LCD panel üretimi yapacağı tahmin ediliyor.

Hâli hazırda iPhone ve iPod touch için panel üretimi yapan Sharp’ın gelecek nesil iPhone için de panel üretimini devam ettireceği belirtiliyor. Ne yazık ki, WSJ’nin haberinde panellerin boyut veya çözünürlüklerinden bahsedilmiyor. Sharp ile Apple arasındaki bağ ile ilgili söylentiler geçtiğimiz yılın aralık ayına dayanıyor. O zamanlar Nikkei Business Daily iki şirketin fabrika kapasitesini arttırmak için 1.2 milyar dolar para harcayacağını duyurmuştu. Bu paranın çoğu Apple’ın kasasından çıkacaktı.

WSJ’nin haberi Jefferies & Co. analisti Peter Misek tarafından da destekleniyor. Son zamanlarda Japonya’ya bir seyahat düzenleyen ve çeşitli üretici şirket yöneticileriyle ikili görüşmeler yapan Misek Sharp ile Apple arasındaki ilişkinin sadece iPad, iPhone ve iPod touch ile sınırlı kalmayacağını, 2012 yılının ortalarında beklenen Apple TV ürününün de Sharp’ın modifiye edilmiş amorf TFT ekranına göre geliştirileceğini iddia etti. Misek’in “iTV” olarak adlandırdığı cihazın üretimine de en erken gelecek şubat ayında başlanabilirmiş.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – Bloomberg BusinessWeek

İLGİLİ HABERLER