Teknoloji

Apple’ın Gazete Bayisi elektronik yayın satış ve aboneliklerini arttırıyor

Apple’ın Gazete Bayisi adı verilen iOS 5 uygulaması iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcılarına dergileri satın alma veya onlara abone olma gibi imkânları daha pratik bir yolla sunuyor. Görünüşe göre, bu sistem iyi bir performansla işe başlamış.

Condé Nast de Gazete Bayisine destek veren yayıncılar arasında yer alıyor. Yayın şirketinin popüler yayınları Allure, Brides, Glamour, Self, GQ, Golf Digest, The New Yorker, Vanity Fair ve Wired için hazırlamış olduğu uygulamalar vardı. iOS 5 ile birlikte gelen Gazete Bayisiyle birlikte bu yayınlar da söz konusu sistem altına alındı. paidContent’in haberine göre Condé Nast’in haftalık abonelik satışları Gazete Bayisinin çıkışından bu yana yüzde 268 artış göstermiş. Buna ek olarak tekil yayınlarının satışında da Apple Gazete Bayisini çıkarmadan önce geçen sekiz haftaya göre yüzde 142’lik artış göstermiş.

iOS 5 ile birlikte sunulan Gazete Bayisi işlevi sayesinde iOS platformu üzerinden elektronik gazete ve dergilere tek bir yerden erişim mümkün hâle getirildi. App Store içinde de Gazete Bayisi adı verilen özel bir bölüm açıldı ve erişilebilen tüm yayınlar buraya yerleştirildi. Gazete Bayisinde yer alan içeriklerde genellikle uygulama içi satış veya abonelik modeli geçerli. Abone olunan yayınların otomatik olarak cihaza indirilmesi de mümkün. Gazete Bayisinde şimdilik daha çok yurtdışı kaynaklı içerikler var, ancak Türkiye’deki yayıncıların da Gazete Bayisinin bu büyük potansiyelini değerlendireceğini tahmin ediyoruz.

İlgili – PaidContent

İLGİLİ HABERLER