Eğlence

Apple’ın Game Center kullanıcıları için avatar oluşturma planı ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Game Center’da özelleştirilebilir profil resimlerini, diğer bir deyişle avatarları kullanıma sunmayı planladığı söyleniyor. Microsoft’un Xbox Live Avatar veya Nintendo’nun Mii’sine benzer şekilde Apple’ın da sosyal oyun ağında kullanıcıları simgeleyen özel avatarlar bulunacak.

Apple’ın bu yöndeki planı “Avatar Düzenleme Ortamı” ve “Kullanıcı Arayüzlerinin Renklerini Kişiselleştirme” başlıklı iki patent başvurusuyla ortaya çıktı. Bu başvurularda iOS için hazırlanmış bir avatar düzenleme arayüzü de bulunuyor. Kullanıcılar boş bir avatar şablonunu çeşitli göz, burun, ağız, saç seçenekleri ve gözlük, şapka gibi farklı aksesuarlar ekleyerek özelleştirebilecek. Döndürme, yeniden boyutlandırma, vb. tüm işlevler iPad, iPhone veya iPod touch’ın çoklu dokunmatik ekranları üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilecek.

Kendilerine özel bir avatar oluşturmakla uğraşmak istemeyenler için otomatik avatar oluşturma imkânı da sunulacak. Kullanıcıların oluşturdakları bu avatarlar Wii veya Xbox oyunlarında olduğu gibi Game Center’a bağlı oyunlar içinde görülebilecek. Ayrıca bu avatar Game Center içinde yer alan ve kullanıcıların oyun puanlarını ve elde ettikleri başarıları gösteren sayfalarda da yer alacak. Patent başvuruları bu yılın başında, nisan ayında yapılmış.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER