Teknoloji

Apple’ın Avrupa’daki yeni tablet hedefi Motorola XOOM

Apple’ın Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışı için geçici yasaklatma kararı aldırmasının arkasındaki detaylar ortaya çıkınca, Cupertino şirketinin Avrupa’da Motorola XOOM’u da hedef aldığı anlaşıldı. Söz konusu Honeycomb tabletinin tasarımıyla ilgili bir dava çoktan açılmış bile. Her ne kadar, Apple’ın Avrupa’da satılan Motorola XOOM’lar için benzer bir yasaklatma kararı peşinde koştuğuna dair doğrulama gelmese de FOSS Patent, söz konusu belgelerde adı geçen üçüncü bir tablet şirketi olan Alman JAY-tech’e ait tabletlerin satışı için çoktan yasaklama kararının verildiğini ortaya çıkardı.

Motorola XOOM’un Avrupa satışları birkaç aydır devam ediyor. İngiltere’de ekim ayında piyasaya çıkmış olan cihaz geçtiğimiz haziran ayında Türk Telekom ile birlikte Türkiye’ye de giriş yapmıştı. Ne var ki, Honeycomb tabanlı Android tabletlerin elde ettiği pazar payı iPad’inkine göre bir hayli küçük.

Apple’ın ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu nezdinde Motorola’ya karşı açtığı dava devam ediyor. Her iki şirket birkaç aydır çeşitli patentler nedeniyle mahkemelerde karşı karşıya gelmekte. Motorola henüz bu durumla ilgili bir yorumda bulunmuş değil. Samsung ise yapmış olduğu açıklamada söz konusu geçici yasaklama kararı sürecinden onaylanıncaya kadar haberdar olmadığını belirtmişti.

Bu arada Apple’ın Motorola Xoom gibi biraz daha eskimiş tabletler için kalıcı yasak kararı aldırtma peşinde koştuğu iddia ediliyor. Şirketin birkaç aydır piyasada olan cihazlar için geçici yasaklama kararı çıkartacak kadar acele etmenin mantığı olmadığını bildiği düşünülüyor.

İlgili – FOSS Patents

İLGİLİ HABERLER