Teknoloji

Apple’ın ABD’deki araştırması Samsung ürünlerinin tehdit oluşturmadığını ortaya çıkarmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasında ABD’de görülen ihtiyati tedbir davasının karar metni Apple’ın kendi yaptığı araştırmasının iPhone, iPad veya diğer cihazlarını satın alanların rakip bir üreticinin ürününe ilgi göstermeyeceği sonucunu gösterdiğini ortaya çıkardı. Söz konusu davaya neden olan ihtiyati tedbir talebi Apple’dan gelmiş, şirket Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerinin, kendi ürünlerini kopya çektiğini ve kendileri için ticari tehdit oluşturduğunu öne sürerek ABD’deki satışına engel konulmasını istemişti. Geçtiğimiz hafta bitmeden yapılan duruşmada Apple’ın bu talebi haksız bulunmuştu.

Aslında duruşmanın karar metni değişikliğe uğramış. Yazının başında belirttiğimiz araştırma sonucu ilk yazılan karar metninde yer alıyormuş, ancak sonrasında bunlar kamuoyundan saklamak amacıyla karar metninde oynamalar yapılmış. Ancak bu değişiklikler yapılıncaya kadar Reuters ilk metni çoktan ele geçirip açık etmiş. Bu metin de Apple’ın kullanıcılarının içinde bulunduğu durumu ortaya çıkarıyormuş.

Zaten Apple kullanıcıları için bir problem yok, marka sadakati bu kitlede genellikle üst düzeyde ve başka marka ürünleri kullanmaya sıcak bakmıyorlar. Tahmin ediyoruz ki, Apple henüz kalplerini çalamadığı kitleden dolayı endişe duydu ve Samsung’a karşı dava açtı. Ne var ki, en azından şimdilik istediğini alamadı. Bu arada mahkeme tabii ki sadece bu araştırma sonucuna göre ihtiyati tedbir talebinin reddine karar vermedi. Samsung, Apple’ın akıllı telefon pazarının taleplerini karşılamakta yeterli olmadığını, tedarik zincirinin yetersiz kaldığını öne sürmüş.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER