Manşetler

Apple’dan Phil Schiller Twitter üzerinden Android kullanıcılarına çattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller Twitter üzerinden geçtiği bazı mesajlarla rekabeti yansıtıyor. Geçtiğimiz yılın nisan ayında Instagram’ın Android uygulamasının çıkışıyla ilgili olarak uygulamanın “kalitesinin bozulduğu” şeklinde bir mesaj vermiş olan Schiller yine Google’ın mobil işletim sistemini hedef aldı. Schiller dün geçtiği bir tweet’te F-Secure’ın en son mobil tehdit raporunun bağlantısını paylaştı ve bu bağlantıya “oralarda güvende olun” şeklinde alaycı bir ifade de ekledi.

phil-schiller-apple-021112

Schiller’in bağlantısını paylaştığı dokümanda Android’in mevcut güvenlik durumunun bir korku filmi gibi olduğu ifade ediliyor. Sadece yılın dördüncü çeyreğinde 96 yeni Android tehdit çeşidi ve ailesi keşfedilmiş. Android’e dair “tehdit paylaşımı” ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79 oranında yükselmiş. 

Tabii ki, Android platformunda güvenlik tehditlerinin bu kadar artmasında işletim sisteminin mağazalar dışında kalan uygulamaları internetten indirilen veya SD kartlar ve USB bağlantısıyla cihaza aktarılan .apk uzantılı kurulum dosyalarından yüklemeye izin vermesinin rolü bulunuyor. Ayrıca birbirinden farklı birçok Android mağazası da kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Aslında Android kullanıcılarının çoğu indirme işlemlerini resmi uygulama mağazası Google Play Store üzerinden yapıyor, ancak bu mağazaya bile güvenli olmayan uygulamalar sızabiliyor, ne de olsa Google Apple gibi sıkı bir uygulama gözden geçirme süreci uygulamıyor. Ancak şirketin gelen ihbarları hızlı şekilde değerlendirdiğini ve güvenlik endişesi doğuran uygulamaları kaldırdığını söylemek gerek.

Google kendi platformuyla ilgili olarak dile getirilen güvenlik endişelerini genellikle abartılı buluyor ve suçu müşterileri korkutup birer anti virüs uygulaması satın almaya zorlayan güvenlik yazılım şirketlerine atıyor.

Bu arada birçok akıllı telefon kullanıcısının cihazlarına Facebook, Twitter, Instagram gibi uygulamaları ve Angry Birds gibi oyunları, yani güvenliğinden hemen hemen emin olunan uygulamaları yüklediği söyleniyor. Yani, kullanıcılar genellikle tehlikeli sularda dolaşmıyor. Ancak Android’in nispeten özgür bir platform olması kullanıcıların her an tehlikeli sulara girebileceği ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Apple ise bu konuda biraz daha dar bir çerçeve çizdiği için güvenlik konusunda Android’e göre daha avantajlı.

İlgili >>Twitter (Phil Schiller)

İLGİLİ HABERLER