Teknoloji

Apple’dan Nokia’nın 430 milyon avroluk patent anlaşma gelirine katkı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın 2011’in ikinci çeyreğine dair mâli tablosunun pek parlak bir durum sergilediği söylenemez. Yine de, bu kadar olumsuzluğun arasında iyi birşey dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay Apple’a karşı dava kazanan ve Cupertino’dan patent lisans parası almayı hak eden Fin şirket, 430 milyon avroluk lisans geliri elde ettiğini duyurdu.

Stephen Elop bu durumun Nokia’nın yasal gücünü kanıtladığını dile getirdi. Nokia ile Apple arasında imzalanan patent lisans anlaşmasının tam hükümleri bilinmiyor, bu nedenle 430 milyon avronun tümünün Steve Jobs’un kasasından çıkıp çıkmadığını bilemeyiz. İki şirket arasında imzalanan anlaşma kapsamında, Apple ve Nokia birbirleri aleyhine açmış oldukları tüm patent davalarından ve ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu nezdinde bulundukları şikayetlerden de vazgeçme kararı almışlardı.

Cep telefonu endüstrisinde sürmekte olan yasal savaşların MeeGo üzerinde beklenmeyen bir etki yaratması muhtemel. Nokia’nın iyiden iyiye taca gönderdiği bu işletim sistemi bazı üreticilerin ilgi alanına girmeye başladı. Özellikle MeeGo, her ne kadar Google tarafından ücretsiz dağıtılsa da patent ihlâl davalarına ve üçüncü parti lisans ücret isteklerine maruz kalan Android için güvenli ve kuvvetli bir alternatif olma potansiyeli taşıyor.

İlgili – Nokia

İLGİLİ HABERLER