Manşetler

Apple’dan iPad’in satışa çıktığı ilk çeyrekte rekor kâr, Steve Jobs’tan yeni ürünler müjdesi

Apple geride bıraktığımız mâli çeyreğiyle ilgili rakamları açıkladı. Bu çeyrek iPad’in de ilk kez satışa sunulduğu çeyrek olması bakımından ayrı bir önem taşıyor. Görünüşe göre Cupertino’ya para yağmaya devam ediyor.

Şirket 15.7 milyar dolarlık rekor bir gelir elde ederken öte yandan 3.25 milyar dolarlık kârı da hanesine yazmayı bildi. Aynı değerler bir sene önce aynı dönem için sırasıyla 9.73 milyar dolar ve 1.83 milyar dolardı. Apple geride bıraktığımız çeyrekte 3.27 milyon iPad satarken 3.47 milyon da Mac satışı gerçekleştirdi, Mac satışları bir sene öncesine göre yüzde 33 oranında artmış görünüyor. iPhone satışlarına gelecek olursak, iPhone 4’ün satışa çıktığı birkaç haftayı kapsayan bu dönemde satışlar bir sene öncesine göre yüzde 61 oranında arttı. Steve Jobs “bu sene içinde gelecek ilgi çekici yeni cihazlarımız olacak” diyerek yeni ürünlerin müjdesini veriyor.

Engadget tayfası Apple’ın geride kalan mâli çeyrekle ilgili ayrıntıların verildiği telekonferansa katılmış. Aşağıdaki bağlantıda kayıtlarını bulacağınız bu telekonferansta pek de fazla ilginç bilgi verilemese de, Apple’ın üretebildiği tüm iPhone ve iPad’leri satmakta olduğu, iPhone 4 için bedava kılıf dağıtmak amacıyla da 175 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı ortaya çıkıyor. Öte yandan Apple’ın halihazırda 45.8 milyar dolar nakitin bulunduğu kasasına bir 4.1 milyar dolar daha eklemiş olması da dikkate değer.

İlgili – Engadget
İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER