Teknoloji

Apple’dan iOS 4.3 ile birlikte uygulama içi satın alma işlemleri için şifre girmeyi zorunluluğu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS 4.3 sürümü yeni bir uygulama içi satış politikasıyla birlikte geliyor. Bu politika iTunes üzerinden istenmeden yapılacak satın almaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Bu değişiklikle birlikte özellikle anne babalardan gelen şikayetler de dindirilmiş olacak. Gelen şikayetlere göre, iPad ile oyun oynayan çocuklar oyunların içinde yer alan ek özellikleri sadece birkaç dokunuşla satın almakta ve bu nedenle yüksek miktarlarda para harcanmakta.

Mevcut satın alma politikası şifre girişleri arasında 15 dakikalık bir süre tanınıyor ve bu süre çocuklara ebeveynlerinin iOS cihazlarını kullanarak yüksek miktarda bir faturayla sonuçlanacak şekilde oyun içinde alışveriş yapmalarına olanak sağlıyor. Her ne kadar Apple ebeveyn kontrol ayarları içinde uygulama içi satış prosedürlerine kısıtlama getirme imkânı sunsa da, yeni sürümle birlikte ek bir koruma katmanı daha geliyor.

iOS 4.3 ile birlikte artık kullanıcılar bir uygulama içinde bir satın alma gerçekleştirecekse, bunun için App Store hesaplarına ait şifrelerini tekrar girmeleri gerekecek. Bu durum ebeveyenlerinin şifresini bilmeyen çocukların uygulama içinde ek özellik satın almalarına engel olacak gibi görünüyor.

İlgili – TUAW

İLGİLİ HABERLER