Manşetler

Apple’dan dördüncü mâli çeyrek yılında gelir, kâr ve satış rekorları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın hisse senetlerinin fiyatının 300$’ı geçmesinin ardından şirket geride bıraktığı mâli çeyreğe ait raporunu da açıkladı. Görünüşe göre Apple tarihinde önemli bir kilometre taşına daha ulaştı, son çeyrekte 20 milyar dolar gelir elde etti.

Şirket dördüncü mâli yılını 20.34 milyar dolarlık satışla ve 4.31 milyar dolarlık net kâr ile kapattı. Her iki rakam da Apple’ın şimdiye kadar gösterdiği en iyi çeyrek performansı olarak kaydedildi. Apple’ın sattığı ana ürünlere ait rakamlar ise şu şekilde:

  • 3.80 milyon Mac satışı, geçen senenin aynı çeyreğine göre yüzde 27 artış
  • 14.1 milyon iPhone satışı, geçen senenin aynı çeyreğine göre yüzde 91 artış
  • 9.05 milyon iPhone satışı, geçen senenin aynı çeyreğine göre yüzde 11 düşüş
  • 4.19 milyon iPad satışı (geçen sene satılmıyordu)

Apple’ın CEO’su Steve Jobs yayınlanan basın bülteninde şirketinin BlackBerry’leri akıllı telefon satışlarında geride bıraktığına da dikkat çekti. “iPhone satışları seneden seneye yüzde 91’lik bir artış göstererek 14.1 milyona ulaştı, böylelikle en son çeyrekte 12.1 milyon telefon satan RIM’i yenmiş olduk. Elimizde hâla takvim yılının geri kalanına sakladığımız bazı sürprizler bulunuyor.” diye konuştu Steve Jobs.

Steve Jobs’un belirttiği sürprizlerin arasında ABD’li mobil operatör Verizon’un iPhone satmaya başlayacak olmasının da olduğu tahmin ediliyor. Aynı şekilde Verizon’un bu ay içinde iPad satışına başlayabileceği de konuşuluyor.

Apple’ın ilerleyen saatler içinde düzenleyeceği telekonferans oturumunda daha ayrıntılı bilgiler ortaya çıkacaktır. Önemli bir bilgi olursa bunu da sizlere aktaracağız.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER