Teknoloji

Apple’dan dedikodular derlemesi: Tabletler, yeni nesil iPhone’lar, kapanan siteler

CES resmen bittiğine göre Apple dedikodu fabrikasından çıkan tabletler, yeni nesil iPhone’lar ve “kaybolan” alan adlarıyla ilgili söylentilere geri dönebiliriz. İşte size son dedikodular…

Dedikodu: Korea Times’in Korea Telecom’daki isimsiz kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre mobil operatör OLED ekranlı bir 4G iPhone modeli üzerine planlar yapıyor. Söylentilere göre bu yeni nesil iPhone’un ön yüzünde bir video kamera yer alırken içinde de çift çekirdekli işlemci ve çıkarılabilir batarya bulunacakmış. Genel lansmanın Haziran ayında yapılması bekleniyor ancak cihazla ilgili testler Nisan ayında başlayacakmış.

Yorum: Apple’ın çıkarılabilir bataryalı bir iPhone üretmesi güneşin batıdan doğmasına eşdeğer bir şey. Ayrıca Apple belli bir gruba odaklı testler yapmıyor. Bu dedikodu sadece iyi niyetli bir düşünce gibi görünüyor.

Dedikodu: 10.1 inç’lik OLED ve LCD paneller hiçbir yerde bulunamıyor, çünkü Apple tüm bunlar için “önceden sipariş” vererek toptan alım gerçekleştirdi, böylelikle tabletin fiyatı da düşürülmüş olacak.

Yorum: CES’te 10.1 inç ekranlı birçok netbook ve tablet cihaz görücüye çıktı. Bunların arasında çoklu dokunma destekli LCD birimleri de vardı ve kimse ekran kıtlığından şikayet etmiyordu. Ayrıca CES’te büyük ekranlı OLED ekranlar da bulunuyordu, ancak bunlar çok pahalı ve piyasaya çıkması şimdilik pratik değildi.

Dedikodu: Apple FingerWorks web sitesini gizemli bir şekilde kapattı, bu kapanışın tabletle ilgili olabileceği düşünülüyor.

Yorum: Apple Finger Works’ü seneler önce satın aldı. Hosting sözleşmesinin bitmiş olması yüksek bir ihtimal. Ayrıca Steve Jobs büyük bir ürün lansmanı için küçük ipuçları bırakacak bir insan değildir. Yani bir web sitesi ile varsayımda bulunmak pek akılcı değil.

İLGİLİ HABERLER