Teknoloji

Apple çalışanlarının ajandası iOS 7 ve iPhone 5S’in çıkış tarihleri için ipuçları içeriyor

iPhone 5S, iPhone 5C ve iOS 7‘nin bu ay içinde çıkacağına dair yeni bir kanıt daha ortaya çıktı. Şirket dahilindeki bir ajanda Apple mağazalarındaki AppleCare çalışanlarının izinlerini gösteriyor ve bu ajanda Apple’ın beklenen yeni ürünlerinin en azında yurt dışında ne zaman çıkacağına dair önemi ipuçları içeriyor.

applecare-izin-010913

Apple Insider tarafından geçtiğimiz cuma günü sızdırılan bu takvime göre 15 Eylül ila 28 Eylül tarihleri arasında izine çıkan çalışan sayısında hatırı sayılır bir düşüş gözlemleniyor. Habere göre AppleCare çalışanları bu iki haftalık dönem içinde izin talebinde de bulunamayacak.

Apple’ın 20 Eylül tarihinde gelecek nesil iPhone modellerini satmaya başlayacağını gösteriyordu. Bu tarih ajanda da dikkat çeken dönemin içine denk düşüyor. Ayrıca aynı tarih Apple’ın 10 Eylülde düzenleyeceği iddia edilen, ancak henüz resmi davetin yapılmadığı toplantının 10 gün sonrasına denk geliyor. Apple geçen yıl da benzer bir piyasaya çıkış sürecini takip etmişti.

Öte yandan Apple’ın iOS 7’yi de yeni iPhone modelini satmaya başlamadan hemen önce dağıtıma sunması bekleniyor. Bazı haberler iOS 7’nin 18 Eylülde çıkacağını işaret ediyordu. Bu tarih de AppleCare çalışanlarının tatile çıkamayacakları döneme denk düşüyor.

Apple önemli ürünlerinin piyasaya çıkışını takip eden günlerde AppleCare çalışanlarının tatile çıkmasına izin veriyor. Çünkü bu zamanlarda perakende mağazalarına olan ilgi de artıyor.

Apple’ın 10 Eylülde düzenleyeceği bir toplantıyla yeni ürünlerini tanıtması bekleniyor. Bu ürünlerden iPhone 5S’in parmak izi tarayıcısı ve çift LED flaş içermesi, iPhone 5C’nin ise bir akıllı telefon için fazla maliyete girmek istemeyen kullanıcıları hedeflemesi bekleniyor. Her iki akıllı telefon da iOS 7 ile yüklü olarak gelecek.

İlgili >> Apple Insider

İLGİLİ HABERLER