Teknoloji

Apple yüz tanıma uzmanı Polar Rose’u satın aldı, Recognizr iPhone’a gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yüz tanıma teknolojileri alanında uzmanlaşmış olan Polar Rose adlı şirketi satın aldığını duyurdu. Polar Rose kendi geliştirdiği teknolojisi sayesinde uygulamalarda ve Facebook ve Picasa gibi sosyal ağ servislerinde otomatik etiketleme desteği sunuyordu.

22 milyon dolar değerinde olduğu öne sürülen bu anlaşma neticesinde Apple Polar Rose’un gelişmiş yüz tanımlama sistemini kendi iPhoto uygulamasına entegre edecek. Ya da bu teknolojiyi biyometrik güvenlik uygulamalarında kullanabilir. Bunun yanında, Polar Rose mobil cihazlar için geliştirilmiş olan, insanları tanıyan ve onların sosyal ağlardaki bağlantılarını akıllı telefonun ekranına döken arttırılmış gerçeklik uygulaması Recognizr sumunda kullanılan teknolojinin arkasındaki isim olarak da dikkat çekiyor.

Recognizr uygulaması Polar Rose’un akıllı telefonlar için geliştirdiği FaceLib motorunu kullanmıştı. Ayrıca şirketin sunucu tabanlı işlemci sistemi de bulunuyor. Bu durum Apple’a yeni satın aldığı teknolojisini hem masaüstü hem de mobil ortamda kullanmak için birçok seçenek sunuyor. Ne Polar Rose ne de Apple bu anlaşmayı resmen doğrulamış değil. Ancak Polar Rose bu ayın başında ücretsiz sunduğu servisleri sonlandırmıştı.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER