Teknoloji

Apple yeni yerleşkesinin inşaatına başlıyor

Mercury News’te yer alan habere göre, Cupertino Belediyesi Apple’ın uzay gemisini andıran yeni genel merkezinin inşaatına vize verdi. Salı günü gerçekleştirilen ve 6 saat süren toplantının ardından, belediye meclisi 14 bin 200 kişinin çalışabileceği yeni yerleşkenin inşaatını oy birliğiyle onayladı.

Apple-Campus-2-070613-2

Apple tarafından ”Campus 2” olarak adlandırılan ve 175 dönümlük bir araziye yayılacak yeni yerleşkenin inşaatının 5 milyar dolara mal olması bekleniyor. Apple ve Cupertino Belediyesi tarafından daha önce çeşitli planları paylaşılan yerleşke için uzay gemisi benzetmesini ise 2011 yılında vefat eden Apple’ın fenomen ismi Steve Jobs yapmıştı.

İnşaat iznini oylamak için salı günü düzenlenen toplantıda yerleşkenin trafik ve çevreye yapacağı olası etkiler de konuşuldu. Belediye meclisi üyesi Mark Santoro projenin trafikte çeşitli sıkıntılara yol açmasının kesin olduğunu belirtirken, Apple’ın bu sorunların çözümü için kendileriyle birlikte çalışacağını duymaktan ötürü memnun olduğunu ifade etti.

Campus 2’ye onay almak için uzun süredir mücadele veren Apple, Steve Jobs’un CEO’luğu döneminde planların onaylanmaması durumunda genel merkezini Google’a da ev sahipliği yapan Mountain View’e taşıyabileceği imasında bulunmuştu. Cupertino Belediyesi’nin Apple’ın şehrin vergi gelirlerindeki büyük payı nedeniyle planları onaylamaktan başka bir çaresinin bulunmadığı da daha önce belirtilmişti.

Apple CEO’su Tim Cook, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yeni yerleşkelerinin gelecek yıllarda yenilik ve yaratıcılığa ev sahipliği yapacağını dile getirdi. 15 Kasımda yapılacak nihai oylamanın bir formalite niteliğinde olduğu ifade edilirken, yıl sonunda başlayacak inşaatın ardından Campus 2’nin 2015 sonu veya 2016 başı itibarıyla faaliyete geçmesi bekleniyor.

İlgili >> Mercury News

İLGİLİ HABERLER