Bilim

Apple yeni yerleşkesini 850 milyon dolarlık güneş enerji santraliyle aydınlatacak

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik

apple-bina-logo

Apple’ın şu anda yapımı devam eden fütüristik yerleşkesine 850 milyon dolarlık güneş enerji santrali gerekli olan gücü sağlayacak. Şirketin CEO’su Tim Cook bu önemli yatırımı Goldman Sachs Teknoloji ve İnternet Konferansı kapsamında düzenlenen oturumda duyurdu.

Kaliforniya Monterey’de 1300 dönümlük arazi üstüne inşa edilecek olan projede Apple, First Solar adlı şirketle işbirliği yapıyor. Aynı şirket Apple’a Arizona’da kurduğu güneş enerjisi destekli veri merkezinde de destek vermişti.

Apple’ın güneş enerji santrali 130 megawattlık güneş enerjisinin üretimini sağlayacak, bu da ortalama 50 bin evin aydınlatmasına yetecek enerjinin üretileceği anlamına geliyor. Proje teknoloji devinin yerleşkedeki bütün ofislerinin ve Kaliforniya’daki perakende mağazalarının enerji ihtiyaçlarını karşılayacak.

Tim Cook’un bu duyurusu çevre kuruluşları tarafından olumlu karşılandı. Greenpeace yayınladığı duyuruda diğer Fortune 500 şirket CEO’larına, hamleleriyle Apple’ı küresel ısınma sorunu nedeniyle acil ihtiyaç hâline gelen yenilenebilir enerji kaynaklarına tam gaz yöneltmeye niyetli olduğu anlaşılan Tim Cook’unkine benzer çalışmalar yapmaları noktasında seve seve destek verilebileceği kaydedildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER