Manşetler

Apple yeni nesil iPad’i 2 Martta San Francisco’da tanıtıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple gelecek hafta çarşamba günü, yani 2 Mart tarihinde düzenleneceği söylenen basın toplantısının davetiyelerini göndermeye başladı. Bu durumda söz konusu basın toplantısının yapılacağı da kesinleşmiş oldu. İkinci nesil iPad’in tanıtılacağı bu toplantı San Francisco’da, Yerba Buena Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve TSİ 20.00’de başlayacak.

Şimdiye kadar internete sızan dedikodulara göre iPad 2’de birinci nesil iPad’deki gibi 9.7 inç’lik büyüklükte ve aynı çözünürlükte ekran bulunacak. Ancak kullanılacak olan yeni IPS panel sayesinde dış ortamda görünülebilirlik arttırılacak ve yansımalar azaltılmış olacak. Arka tarafı daha düz olan ve kenarları daha açılı bir kasanın kullanılacağı tahmin edilirken iPad 2’nin mevcut iPad’den daha ince olacağı da dile getiriliyor. Öte yandan ikinci nesil iPad’in önünde ve arkasında kamera bulunacak.

iPad 2’nin tanıtımına ek olarak Apple’ın iPad için iOS 5.0’ın bir ön gösterimini yapması bizi şaşırtmaz. iOS sürümünün diğer platformlarla sıkça karşılaştırılan çoklu görev ve bildirim desteğinin iOS 5.0’da daha da geliştirileceği söyleniyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER