Teknoloji

Apple yeni iPhone’ları nasıl test ettiğini gösterdi

iphone-6-plus-bukulme-240914

Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ların büküldüğü ve daha sonra da bu şekilde kaldığına yönelik olarak sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında çıkan şikayet ve haberlerin arkasından Apple’ın bu cihazları düzgün şekilde stres testine tutup tutmadığı soruları sorulmaya başlamıştı. Apple bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak için bir grup gazeteciyi test yaptığı laboratuvarlara davet etti ve gerçeği gösterdi.

Gerçekten de şirket iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı piyasaya sürmeden önce 15 bin adet ürünü çarpmış, ezmiş, itmiş, döndürmüş. Farklı kaynakların belirttiğine göre, her bir telefon beş farklı testten geçiriliyor. Bunlardan bir tanesi de telefonun ortasına 25 kiloya ulaşan ağırlıklar kullanarak kademeli olarak basınç uygulamak. Daha sonra bu ağırlıklar telefonun ekranının ortasında yüzlerce defa bastırılıyor. Bunu da iki ucu bir makineye kenetlenen cihazın 8 bin kez döndürülmesi testi izliyor.

Apple telefonları gerçek hayat koşullarına uygun şekilde de denetliyor. Örneğin telefonu dar kotların arka ceplerine yerleştiriyor ve bu şekilde farklı açılarda oturarak denemeler yapıyor. Son olarak şirket yüzlerce prototipi seçilmiş çalışanlara göndererek bunların gerçek dünya koşullarında nasıl performans gösterdiğini izliyor.

Apple test laboratuvarlarını geçmişte de gazetecilere açmıştı. 2010 yılında yaşanan iPhone 4 anten sorununun arkasından şirket bir grup gazeteciye kablosuz test laboratuvarlarını gezdirmişti.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus piyasaya çıktıktan sonra çeşitli kullanıcılar tarafından bu telefonun aşırı yük veya ağırlık altında kenarından büküldüğü şeklinde şikayette bulunmuştu. Bu durum yeni iPhone’ların sağlamlığının sorgulanmasına, ayrıca sosyal medyada da alay konusu olmasına neden olmuştu.

İLGİLİ HABERLER