Manşetler

Resmi: Apple yeni iPhone tanıtım etkinliğini 10 Eylül tarihinde gerçekleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple gelecek nesil iPhone’unu tanıtmaya artık hazır. Haftalardır süren spekülasyonların ve dedikoduların ardından şirket 10 Eylül tarihinde San Francisco’da düzenleyeceği tanıtım toplantısının davetiyelerini göndermeye başladı. Toplantı 10 Eylül akşamı Türkiye saatiyle 8’de başlayacak.

iphone-5-inceleme-00022

Aylardır süren dedikodular iki yeni iPhone’un tanıtılacağı üzerine yoğunlaşıyor: iPhone 5S ve iPhone 5C. Eğer şimdiye kadar gerçekleşen sızıntılar doğruysa, iPhone 5S’te güvenlik amaçlı parmak izi tarayıcısı, 12 veya 13 megapiksel çift LED flaşlı kamera bulunacak, ayrıca telefonun siyah ve beyazın yanı sıra altın renkli bir çeşidi de varolacak. Bu cihazın görünümüyse mevcut iPhone 5’in görünümüne benzeyecek.

apple-10-eylul-banner-030913Etkinliğin esas sürprizi ise iPhone 5C olacak. Plastikten yapılmış, farklı renkli versiyonları bulunacak ve daha ucuza satılacak olan bu modelin tanımlanması için kullanılacak “C” takısı için “ucuz”, “kompakt”, “renkli” gibi sıfatları temsil ettiği söyleniyor.

10 Eylüldeki toplantının yeni iPhone modellerine odaklanması, iPad mini ve iPad’in ise ekim ayında düzenlenecek başka bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Bu arada Apple, 10 Eylülde yeni nesil iPhone’ları çalıştıracak iOS 7’nin ne zaman dağıtıma sunulacağını da açıklayacak. Bu yeni sürüm mevcut iPhone, iPad, iPad mini ve iPod touch sahipleri tarafından da yüklenebilir olacak.

10 Eylül akşamı Apple’ın tanıtacağı yeni iPhone modelleriyle ilgili tüm detayları Teknoblog’da bulacaksınız. Şimdiden takviminize işaret etmeyi unutmayın.

İLGİLİ HABERLER