Manşetler

Apple yeni nesil iPhone’u 10 Eylülde tanıtacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple gelecek nesil iPhone’unu ne zaman tanıtacağının bilgisini henüz resmen paylaşmadı, ancak AllThingsD sitesi tarafından verilen habere göre şirket 10 Eylül tarihinde, yani yaklaşık bir ay sonra düzenleyeceği bir basın toplantısıyla yeni akıllı telefonu tanıtacak.

iphone-5-inceleme-00021

iPhone 5 de geçtiğimiz yılın 12 Eylül’ünde, yani yine eylül ayının ikinci haftasında tanıtılmıştı. Bu durumda müstakbel iPhone 5S’in gelecek ay bitmeden yurt dışında piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Yeni iPhone’un tanıtılacağı tarihle ilgili soru işaretleri dışında bir de Apple’ın söz konusu basın toplantısında bir mi, yoksa birden fazla mı iPhone modeli tanıtacağı sorusu ortada duruyor. Bu yaz Apple’ın daha ucuz malzemeden yapılmış, dolayısıyla tüketicinin daha düşük fiyata sahip olabileceği bir iPhone modeli çıkarabileceğine dair dedikodular ortalıkta dolaşmıştı. Bu cihazın iPhone 5C adıyla piyasaya çıkacağı iddia edilmişti.

AllThingsD’nin haberinde iPad’in bahsi geçmiyor. Bu da Apple’ın tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yılda ekim ayında başka bir etkinlik düzenleyebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Bu arada Apple’ın muhtemelen 10 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte iOS 7’nin de son kullanıcılarla ne zaman buluşacağı da kesinleşecektir. Bu yeni sürüm tahminen yeni nesil iPhone piyasaya çıkmadan hemen önce mevcut iOS cihazlarına ulaşmaya başlayacaktır.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER