Teknoloji

Apple yapay zeka şirketi VocalIQ’yu satın aldı

apple siri

iphone-6s-siri-051015

Apple İngiltere tabanlı yapay zeka şirketini satın aldı. VocalIQ adlı bu şirket insanların ve makinlerin iletişimi için daha doğal ve insansı teknolojiler geliştirmek için çalışıyor.

VocalIQ otomobillerden giyilebilir ürünlere ve evdeki İnternet’e bağlı cihazlara kadar çeşitli uygulamalarda kullanılabilecek konuşma arayüzleri üzerinde çalışmalar yapıyor.

Makinelere insanların konuşmasını öğretme konusundaki uzmanlığı Apple’ın avantajına olabilir. Ne de olsa Cupertino şirketi şu sıralar sanal asistanı Siri’yi daha yetenekli hâle getirmek için uğraş veriyor.

Siri’nin yeteneklerini genişleterek insanların ne sorduğunu veya ne sordukları açık olmadığı zamanlarda sorular yoluyla bunu netleştirmek Apple’ın iPhone’larından Apple Watch akıllı saatine veya birkaç yıl içinde çıkaracağı iddia edilen elektrikli otomobillere kadar her alanda yarar sağlayabilir.

Cupertino şirketi de yayınladığı bir basın açıklamasıyla bu satın almayı doğruladı. Apple’ın zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın aldığı, ancak bunlarla ilgili amaç veya planların tartışılmadığı kaydedildi.

VocalIQ, Cambridge Üniversitesi’nin Dialog Systems Group oluşumu içinde büyüdü. Burası dil tanıma süreçlerini geliştirmek amacıyla derin öğrenme faaliyetlerinden yararlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER