Teknoloji

Apple yapay zeka çalışmalarında ilerlemek için ekibini büyütüyor

apple siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple yapay zekaApple, Samsung’un geçtiğimiz haftalarda Viv’i satın almasını yanıtsız bırakmadı. Cupertino merkezli şirket, Carnegie Mellon Üniversitesi’nde görev yapan bilgisayar bilimleri profesörü Russ Salakhutdinov’u “Yapay Zeka Araştırmaları Direktörü” olarak bünyesine kattı.

Salakhutdinov, yeni görevine rağmen okuluyla bağını koparmayacak. Bir yandan akademik araştırmalarını sürdürecek olan profesör, diğer taraftan da iPhone ve Mac’lerin gelişimi için mesai yapacak. Salakhutdinov’un Apple’da tam olarak neyin üstüne yoğunlaşacağı bilinmiyor. Ancak Recode sitesinde yayınlanan bir haber, profesörün son çalışmalarında soruların arkasındaki bağlamın anlaşılması üstüne odaklandığını gösteriyor.

Salakhutdinov’un Apple’a katılması, özellikle Siri için büyük bir fark yaratabilir. Apple’ın sanal asistanı, Google Assistant gibi rakip servislere kıyasla daha az geliştiği iddiasıyla eleştirilere maruz kalıyor. Salakhutdinov’un işin içine girmesiyle birlikte Siri’nin sorulan soruları daha iyi algılayabileceği ve anlaşılması pek de kolay olmayan istekleri ya da takip sorularını daha iyi değerlendirebileceği düşünülüyor.

Apple yapay zeka teknolojisini geleceğin kilit parçalarından biri olarak değerlendiriyor

Ancak Apple yapay zeka teknolojisinden sadece sesli komutlarda faydalanmıyor. iOS 10’un Fotoğraflar uygulamasında nesne ve yüz tanıma için de otomatik öğrenmeden yararlanılıyor. Dolayısıyla Salakhutdinov’un etkisinin çok sayıda üründe görülmesi mümkün gözüküyor. Apple yapay zeka teknolojisini geleceğin kilit parçalarından biri olarak nitelediği için de bu etkinin artması muhtemel görünüyor.

Salakhutdinov’un Apple’ın yapay zeka çalışmalarında kilit bir role gelmesi, akademik çalışmalarına ayıracağı zamanın kısıtlanması nedeniyle Carnegie Mellon Üniversitesi’ni rahatsız edebilir. Ancak bu tarz çalışmaların yapay zeka için daha pratik uygulamaları beraberinde getirebileceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER