Manşetler

Apple ve Yahoo iOS’te daha derin bir iş ortaklığı için görüşüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Yahoo ile olan işbirliği önümüzdeki dönemde daha da yoğunlaşabilir. The Wall Street Journal tarafından verilen habere göre Apple Yahoo’nun verilerini iPhone, iPad ve iPod touch’a daha fazla taşımak için görüşmeler yapıyor. Uzun zamandır iOS’in veri terdarikçilerinden bir tanesi olan Yahoo borsa ve hava durumu bilgilerini temin ediyor, ayrıca Siri de şirketin spor istatistiklerinden yararlanıyor.

iphone-5-inceleme-00027

İki şirketin daha fazla Yahoo verisinin kullanımı için görüşmeler yapıyor olması, daha fazla Yahoo içeriğinin iOS servislerine veya uygulamalarına entegre edileceği anlamına geliyor. Tabii ki, bu bilgilerin ekleneceği ilk alan olarak da akıllara Siri geliyor. Yahoo’nun Apple ile daha derin bir iş ortaklığına girişmesi çok büyük bir sürpriz sayılmaz. Geçen yıl şirketin CEO koltuğuna oturan Marissa Mayer mobil arenayı şirketin değerini artırma stratejisinin önemli parçalarından biri olarak belirlemişti. iPhone da bu stratejinin başlangıcı için en mantıklı alanlardan biri görünüyor. Google’ın zengin miktarda verisini kendi işletim sistemi Android’e akıttığını düşünecek olursak, Yahoo’nun da rekabet için diğer baskın işletim sistemini kendisine bağlaması gerekiyor. Üstelik iOS’in tanıtıldığı 2007’den bu yana işletim sistemi içinde yer alan ve verileri Google tarafından sağlanan yerleşik Haritalar ve YouTube uygulamalarının kaldırılmış olması, yani Apple ile Google arasındaki bağların zayıflaması da Yahoo’ya boşluğu doldurmak için bir fırsatı yaratıyor.

Ne var ki, Google’ın iOS üzerindeki konumunun da gücünden pek bir şey kaybetmediğini söylemek gerekiyor. Belki şirketin Apple’ın yerleşik uygulamalarındaki etkisi azalmış olabilir, ancak geliştirdiği ve Android tarafındaki muadilleriyle hemen hemen aynı ya da onlara yakın işlevler sunan iOS uygulamaları sayesinde Google kullanıcıların başvurduğu önemli kaynaklar arasında yer alıyor. Anlayacağınız, Yahoo için avantajlar ve dezavantajlar bir arada bulunuyor ve şirketin önünde zorlu bir yol bulunuyor. Ancak Apple ile işbirliği yapıp zengin veri sahipliği avantajını kullanmak Yahoo için iyi bir başlangıç olabilir gibi görünüyor. WSJ’nin kaynakları henüz bir anlaşmaya varılmadığını söylüyor, bu da Yahoo ve Apple’ın planlarını görmek için bir süre daha bekleyeceğimiz anlamına geliyor.

İlgili >> WSJ

İLGİLİ HABERLER