Teknoloji

Apple Watch için 8500’den fazla uygulama var

apple-watchos-2-0-080615

Apple’ın açıkladığı 2015 üçüncü mali çeyrek finans tablosunda 31 Temmuzda Türkiye’de de satışa çıkacak olan Apple Watch ile ilgili net satış bilgileri yer almıyor. Ancak Cook bunun yerine geliştiricilerin Apple Watch’a ne kadar ilgi gösterdiklerine dikkat çekmekle yetindi.

Üçüncü çeyrek finans raporunun açıklanmasından sonra gerçekleştirilen telekonferans oturumunda Apple CEO’su 8500’den fazla üçüncü taraf Apple Watch uygulamasının mevcut olduğunu açıkladı. Apple daha önce Watch’un piyasaya çıkışı sırasında 3000 civarında Apple Watch uyumlu uygulamanın bulunduğunu kaydetmişti. Bu, sadece üç aylık dönemde 5000 yeni uygulamanın çıktığı anlamına geliyor.

8500 uygulama rakamı şu anda App Store’da bulunan 1.5 milyon iPhone uygulaması düşünüldüğünde yüzde 1’den çok daha az bir dilime karşılık geliyor.

İnsanların Watch’u nasıl kullandıklarıyla ilgili olarak Cook Twitter, Line ve WeChat’in en çok kullanılan Watch uygulamalarından bazıları olduğunu kaydetti. watchOS 2’nin yayınlanmasıyla birlikte doğrudan saat üstünde çalışacak yerel uygulamalara kapı açılacak. Bu durumun uygulama kullanım alışkanlıklarında ne gibi değişikliklere yol açacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER