Manşetler

Apple tedarikçilerden 5-6 milyon Apple Watch üretmelerini istedi

apple-watch-4

Apple akıllı saat pazarındaki ilk denemesi olan Apple Watch’u önümüzdeki nisan ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İsmi açıklanmayan bir kaynağa göre, Cupertino merkezli şirket tedarikçilerinden Apple Watch’un piyasaya çıkış dönemi için 5-6 milyon civarında saat üretmelerini istedi. Talep edilen üretim hacminin yüksekliği, Apple’ın tıpkı iPhone’larda olduğu gibi iddialı bir piyasaya çıkış dönemi geçirmek istediğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Söz konusu rakamın yarısını giriş seviyesi olan Apple Watch Sport kategorisinin oluşturduğu, kalan miktarın ise diğer Apple Watch kategorilerine ayrıldığı söyleniyor.  18 karat altınla kaplı Apple Watch Edition’ın ilk partideki üretiminin oldukça kısıtlı olması bekleniyor.

Apple Watch Sport ABD’de 349 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Şirket diğer iki kategori için fiyatları henüz açıklamasa da, Apple Watch Edition’ın kullanılan materyaller nedeniyle en yüksek fiyata sahip olması öngörülüyor. Apple Watch’un ise 449 dolardan başlayan fiyat etiketlerine sahip olması tahmin ediliyor.

Apple Watch için CEO Tim Cook tarafından açıklanan çıkış takviminde süre daralırken, şirket yazılımcıları akıllı saati için uygulama geliştirme konusunda teşvik etmeyi sürdürüyor. Apple Watch hazırlanacak özel bir uygulama aracılığıyla iPhone ile birlikte çalışacak. Eşleme yapılan cihazlarda ana ekrana bir Apple Watch simgesi de yerleştirilecek.

Canalys tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan bir raporda 2014’te sevkedilen toplam Android Wear cihazı sayısının 1 milyon olduğu açıklanmıştı. Apple’ın çıkış için tedarikçilerden istediği üretim miktarına bakılınca Cupertino merkezli şirketin Android Wear’in satış performansının kat kat üstüne çıkmayı hedeflediği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER