DosyaManşetler

Apple Watch Series 2 ve Apple Watch Nike+ spor aktivitelerine arkadaşlık ediyor

apple watch

apple watchKoşmak güzeldir, ancak bazen sıkıcı olabilir, insan kendisini motive edecek bir koça veya arkadaşa ihtiyaç duyabilir. Ancak her zaman sizin temponuza ayak uyduracak birisini bulmak kolay olmuyor. Apple Watch, ikinci nesil versiyonuyla birlikte fitness ve sağlıklı yaşam özellikleri ön plana çıkar bir hâle geldi. Önümüzdeki pazar günü gerçekleştirilecek İstanbul Maratonu öncesinde, bu gibi uzun mesafe koşularda veya bu koşulara hazırlanırken büyük yardımda bulunacak Apple Watch Series 2 veya Apple Watch Nike+’ın detaylarına yakından bakalım.

Apple Watch kullanıcıların ilerleme durumlarıyla ilgili düzenli güncellemeler sunuyor ve başarılarınızdan yararlanarak yeni hedefler edinmeniz için sizi motive ediyor. Ayrıca Aktivite halkaları sayesinde motivasyonu yüksek tutmayı sağlıyor, bu halkaları arkadaşlarınız ve aile bireylerinizle paylaşmanıza veya ilk kimin hedefine ulaşacağını görmek için yarışmanıza izin veriyor. Bunu yaparken arkadaşlarınızın ilerleme durumlarına ilişkin bildirimler alıp onları teşvik etmek ya da isterseniz biraz dalga geçmek için bildirim ekranından mesajlar gönderebiliyorsunuz.

Apple Watch Series 2’deki yerleşik GPS modülü, koşmak için dışarı çıktığınızda, iPhone?unuzu evde bırakmış olsanız bile antrenman değerlerinizi doğru biçimde ölçüyor. Saatiniz kolunuzdayken denizde yüzme antrenmanı yapabilir, havuzda attığınız turları takip edebilir veya çocuklarınızla suda oynayabilirsiniz. Apple’ın bugüne kadar ürettiği en parlak ekran sayesinde, ölçümlerinizi yoğun gün ışığı altında bile net bir biçimde görebilirsiniz.

Antrenman uygulamasını kullandığınız süre boyunca özel bir sensör sürekli olarak kalp atış hızınızı ölçüyor. İsterseniz bunu diğer önemli ölçümlerle birlikte görebilir ve dahası öne çıkarabilirsiniz.

Apple Watch Nike+

apple watch nikeApple Watch Nike+ ise iki şirket arasındaki uzun soluklu ortaklığın en yeni ürünü olarak tanıtıldı. Ekim ayı sonunda piyasaya sunulan Nike+ akıllı saat, Nike+ Run Club üzerinden arkadaşlarınızla bağlantı kurma imkanı sunuyor. Tüm Apple Watch Series 2 modelleri gibi, Apple Watch Nike+ da yerleşik GPS?e sahip. Bu sayede, iPhone’unuz yanınızda olmasa da temponuzu, katettiğiniz mesafeyi ve rotanızı takip edebiliyor ve turunuzu tamamladığınızda iPhone’unuza bakarak, gittiğiniz rotayı ve en hızlı nerede koştuğunuzu haritada görebiliyorsunuz.

Apple Watch Nike+ teknik özellikler bakımından Apple Watch Series 2’nin diğer ürünleriyle ortak. Ancak bu akıllı saate özel çeşitli saat yüzleri ve özel olarak üretilmiş, üstünde hava girişini sağlayan delikler barındıran lastik kayışlar bulunuyor.

Koşunuza eşlik edecek şarkılar Apple Watch’tan

apple watchApple Watch’u kullanarak iPhone’unuzda müzik dinleyebilir veya iPhone olmadan Apple Watch’ta müziğin keyfini çıkarmak için bir listeyi eşzamanlayabilirsiniz. Üstelik bunu yaparken Nike’ın koşu antrenmanları için özel hazırladığı Apple Music’teki müzik listelerinden birini dinleyerek motivasyonunuzu canlı tutabilirsiniz.

apple watchBluetooth kulaklıkla eşleştirdiğiniz takdirde, iPhone’unuz yanınızda olmadan da Apple Watch’unuz ile müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun için Müzik uygulamasını açın, yukarı kaydırın, ardından kaynak olarak seçmek için Apple Watch’unuza dokunun. Ardından tekrar aşağı kaydırın ve şu seçeneklerden birine dokunun:

  • Çalınan: Apple Watch’ta o anda çalmakta olan müziği çalın veya duraklatın.
  • Müziklerim: Bir listeyi Apple Watch’unuzla eşzamanladıktan sonra müziklerinize Albüm, Sanatçı veya Parçalara göre göz atabilirsiniz.

Apple Watch’a özel App Store’daki Antrenman Uygulamaları

Koşu antrenmanlarınızı, bisiklete binme, yürüyüş veya yoga gibi aktivitelerinizi yerine getirirken bildiğiniz ve yararlanmakta olduğunuz antrenman uygulamalarını da Apple Watch’unuzdan kullanmayı sürdürebilirsiniz. Egzersizleriniz de Apple Watch’ta bulunan Aktivite halkalarınıza eklenmeye devam eder. Bu uygulamalardan popüler olanları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

nike-run-club-icon-101116Nike+ Run Club 

İster amatör ister profesyonel bir koşucu olun, Nike+ Run Club uygulaması koşu deneyiminizi hiç olmadığı kadar iyi hale getirmek için tam olarak ihtiyacınız olan şeyleri sunuyor. Arkanızda sizi motive eden milyonlarca koşucu ve her adımınıza rehberlik eden uzmanlar ile daha ileriye ve daha hızlı gidecek, bunu yaparken de daha çok eğleneceksiniz.

runkeeper-icon-101116Runkeeper 

Runkeeper uygulaması, iPhone’unuzu yanınızda taşımanıza gerek olmadan koşularınızı, yürüyüşlerinizi ve bisiklet sürüşlerinizi takip edebilir. watchOS 3 ile, kalp atış hızınız da dahil olmak üzere temel antrenman istatistikleri şimdi anında güncellenecek ve bir bakışta görebileceğiniz şekilde size sunulacak.

runtastic-101116Runtastic 

Runtastic ekibi Runtastic koşunuzu, bisiklet sürüşünüzü veya yürüyüşünüzü Dock veya Komplikasyonları kullanarak doğrudan Apple Watch’tan başlatmanızı sağlayan özelliklerle, tüm uygulama akışını ve deneyimini watchOS 3’ün yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanmanız için yeniden tasarladı Mesafe, Tempo veya Yükseklik Kazancı gibi tüm ilgili antrenman verilerini Watch’unuzda görebilirsiniz. Ayrıca, antrenman sırasında bileğinizden ölçülen kalp atış hızı saatinizde görüntülenir. iPhone’unuzda belirli bir antrenmanı sorunsuz bir şekilde yapılandırın ve anında akıllı saatte başlatın.

seven-icon-101116Seven 

Seven, her yerde yapabileceğiniz hızlı ve etkili antrenmanlar için sizi yönlendirir. watchOS 3 güncellemesiyle birlikte, sizi temel egzersizlerde maksimum kalp atış hızınızın %80’ine ulaşacak kadar yoğun çalışmaya teşvik eden yeni “Heart Boosts” konsepti de sizlerle. watchOS 3’teki yeni fitness ve medya özellikleri sayesinde, Seven şimdi her egzersizin şeklini net bir şekilde gösteren animasyonlar ve doğrudan saatinizde oynatabileceğiniz motive edici antrenman koçları ile saatinizde tamamen bağımsız bir şekilde çalışıyor.

streak-icon-101116Streaks

İyi alışkanlıklar geliştirmenizi sağlayan iş listeleri hazırlamak için kullanabileceğiniz, 2016 Apple Tasarım Ödülü sahibi Streaks, kullanıcıların bir günde bir görevi bir defadan fazla gerçekleştirmek gibi fitness konulu, kişisel ve işle ilgili hedeflerine daha da fazla ulaşmalarına yardımcı olacak yeni özelliklerle watchOS 3 için güncellendi. Uygulamadaki yüzlerce simgeyi içeren bir iMessage çıkartma paketine sahip olan Streaks, şimdi yeni Watch Nefes uygulamasını destekliyor ve tekerlekli sandalye kullanıcılarına itme sayılarını ve kat ettikleri mesafeyi takip etme olanağı veriyor. watchOS 3’teki Streaks ve Watch Series 2, arka planda işleme ve anlık görüntülerin yanı sıra komplikasyon ve iOS 10 kadran galerisi desteği, zengin bildirimler ve yeni watchOS 3 dock’tan da yararlanıyor.

zones-icon-101116Zones

Zones kalp atış hızınıza odaklanan bir antrenman izleyicisi ve gösterge panelidir. Uygulama, kalp atış hızınızı ve egzersiz yoğunluğunuzu gerçek zamanlı olarak Apple Watch’ta gösterir ve kalp atış hızınız değiştiğinde, arka planda çalışıyor olsa bile bileğinize dokunarak sizi uyarır.

zova-101116Zova 

Tüm günlük aktivitelerinizi izleyip değerlendiren Watch için Zova, sizi yürüyüşler, koşular ve 10 dakikalık antrenmanlar için yönlendirerek sağlık ve mutluluk durumunuzda ciddi bir fark yaratabilir. watchOS 3 için yenilenen bu uygulamada, gerçek zamanlı güncel, maksimum ve ortalama kalp atış hızı grafiklerini görebilirsiniz. Tekrar sayısı ve sonraki egzersiz listeleriyle antrenmanınızın ilerleme durumunu ölçebilirsiniz. Digital Crown’un basit bir hareketiyle sıradaki egzersizin ne olduğunu da görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER