Teknoloji

Apple Watch Series 3 yeni bir ekran teknolojisiyle gelebilir

apple watch series 3Apple, akıllı saati Apple Watch’un ikinci jenerasyonunda ekran teknolojisinde değişikliğe gitmişti. Şirket, orijinal cihazda kullandığı iki parçalı cam paneller yerine “touch on lens” (TOL) teknolojisine sahip panelleri tercih etmişti. Bunun Apple’ın ekran tedarikçilerinden TPK Holdings için sıkıntılı bir duruma yol açtığı söyleniyor. Bu nedenle Apple Watch Series 3 üretiminde yeniden bir değişikliğe gidileceği konuşuluyor.

TOL teknolojisine sahip panellerin üretiminde TPK Holdings’in karşılaştığı esas sıkıntının ekrandaki kavisten kaynaklandığı söyleniyor. Söz konusu panellerin üretiminin şirkete mali açıdan yük getirdiği ve kâr oranının yüksek olmadığı belirtiliyor.

TOL teknolojisine sahip ekranların düşük kâr getirmesinden yakınan TPK Holdings, bu nedenle Apple Watch için panel üretimini askıya aldı. Şirket böylelikle yeniden kâra geçmeyi amaçladığı iddia ediliyor.

TPK Holdings’in yaşadıkları, Apple’ı da strateji değişikliğini değerlendirmeye itmiş gibi görünüyor. Şirketin yeni Apple Watch’un ekranında ana materyal tercihini cam-filmden yana kullanacağı söyleniyor. Tayvan’dan General Interface Solutions ve Hong Kong’dan Biel Crystal Manufactory cam-film panel için muhtemel üreticiler arasında sayılıyor.

Apple Watch Series 3 sonbaharda raflarda olabilir

Cam-film panellerin sevkiyatının yılın ikinci yarısında başlaması öngörülüyor. Üçüncü nesil Apple Watch’un önümüzdeki sonbaharda tanıtılması ve satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER