Teknoloji

Apple Watch ve diğer cihazlarla sağlık alanına daha fazla girebilir

apple watch

apple watchApple CEO’su Tim Cook şirketinin Apple Watch’un öncülüğünde sağlık durumunu izleme işine daha fazla yatırım yapmayı planladığını işaret etti. Salı günü Amsterdam’da düzenlenen Startup Fest Europe etkinliğinde konuşan Tim Cook, saatin en büyük özelliklerinden ve potansiyel barındırdığı noktalardan bir tanesinin kullanıcının vücudunda olup bitenleri daha fazla şekilde izlemesi olduğunu kaydetti.

Bloomberg’in haberine göre Cook, kullanıcı hakkında çok fazlasını bilen bir cihazın mükemmel olduğunu, bunun yaşamı ve yaşam kalitesini artırabileceğini kaydetti. Cook, tüm bunların tek bir cihaz tarafından yapılmayacağının da altını çizdi.

Apple’ın tepe yöneticisi sağlığın dünya genelinde büyük bir mesele olduğunu, basitlik ve yeni bir bakış açısı için de şartların olgunlaştığını kaydetti. Araba bakımından bir benzetmeyle örnek veren yönetici, günün birinde sağlık cihazlarının giyen kişilere check-up zamanının geldiğini, tıpkı arabalarda hararet veya yağ değişimi uyarılarının gösterilmesine benzer şekilde hatırlatabileceğini kaydetti.

Cook, gelirlerde önemli bir etkisi olmayan, ancak ekiplerinin yoğun ilgi gösterdiği alanların arasında sağlığın da bulunduğunu dile getirdi.

Birinci nesil Apple Watch’un çıkışından önce, gelen ilk dedikodular Apple’ın geniş yelpazede sağlık verisini izlemekle ilgili olduğunu işaret ediyordu ki, bu da bir dizi sensörün cihaza eklenmesini gerekli kılıyordu. Ancak piyasaya çıkan cihaz nispeten daha kısıtlı olanaklara sahip, genel olarak atılan adım sayısı, ayakta duruş süresi, kalp hızı gibi parametreleri takip ediyor. Bazı üçüncü taraf uygulamalar da uyku aktivitesi gibi değerlerin takibini gerçekleştiriyor.

Apple’ın ikinci nesil Watch üzerinde çalışmalarını sürdürdüğüne inanılıyor. Bu yılın ikinci yarısında beklenen akıllı saat için yeni sağlık özelliklerinden henüz söz edilmiyor. Daha çok bu cihazın daha büyük kapasiteli bir pil, daha iyi bir işlemci ya da ekran, dahili hücresel bağlantı özelliğiyle iPhone’dan bağımsız çalışabilme özelliği gibi yenilikler barındıracağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER