Teknoloji

Apple Watch’un pil ömrü gizemini koruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-090914-1

Apple bu akşam düzenlediği etkinlikte ilk giyilebilir ürünü olan Apple Watch’u görücüye çıkardı. Sesle kontrol, iPhone ile derin entegrasyon, özelleştirilmiş bildirimler ve Apple Pay desteği sunan akıllı saat, 2015’te 349 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Etkinlikte Apple Watch’a dair pek çok noktanın üzerinde durulsa da, bazı önemli noktaların göz ardı edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Apple ekran çözünürlüğü, işlemci kapasitesi ve en önemlisi pil ömrü gibi konulara değinmedi. Bugüne kadar piyasaya sürülen akıllı saatlerden bazılarının pil ömrü 5 ila 7 güne kadar çıkarken, bazıları sadece birkaç saatlik bir kullanım imkanı sunmuştu. Pebble ve Meta Watch gibi akıllı saatlerdeki siyah ve beyaz LCD ekranlar uzun pil ömrü sağlarken, tıpkı Apple Watch gibi renkli dokunmatik ekranlar barındıran Motorola Moto 360, LG G Watch ve Samsung Gear serisi gibi saatler ise düşük pil ömürlerine sahip. Bu saatlerden bazılarının pil ömrünün bir günü tamamlayamaması ise işleri daha kötü hâle getiriyor.

Apple Watch’un pil ömründe önemli bir aşama kaydedilmiş olsa şirketin bunu sahnede duyuracağı ve göz ardı etmeyeceği düşünülüyor. Çok sayıda özellik ve sensör barındıran Apple Watch’un şarjının bir günden uzun bir süre dayanması pek olası gözükmüyor. Tim Cook’un sahnede “telefonu gece şarj ederken” cümlesini ağzından kaçırması da, bu varsayım için bir kanıt olarak gösteriliyor. Yine de, Apple Watch piyasaya çıkmadan önce şirketin önünde ürüne dair belli aşamalar kaydetmek için yeterli bir zaman olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER