Manşetler

Apple Watch önümüzdeki nisanda satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-5

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin uzun süredir merakla beklenen akıllı saati Apple Watch’un önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacağını açıkladı. 2015 mali yılının birinci çeyreğinde oldukça başarılı bir performans gösteren şirket, Apple Watch ile bu başarıyı daha ileriye taşımayı amaçlıyor.

Apple en son 2010’da iPad’i piyasaya sürerek yeni bir ürün kategorisine giriş yapmıştı. Yazılımcılardan ve uygulama geliştiricilerinden aldıkları geri dönüşlerin Apple Watch konusunda kendilerini umutlandırdığını söyleyen Tim Cook, inanılmaz yeniliklere şahit olduklarını ifade etti.

Apple Watch şirket tarafından “bugüne kadar ürettiğimiz en kişisel cihaz” sözleriyle tanımlanmıştı. Duyurunun yapıldığı eylül ayından bu yana Apple Watch’un piyasaya çıkış tarihi için “2015’in başları” gibi muğlak bir ifade kullanan Apple, ilk kez bu konuda somut bir tarih vermiş oldu. Çeyrek sonuçlarını değerlendirme toplantılarında önemli haberler açıklamayan şirket, Apple Watch için bu geleneği bozmuş oldu.

Apple’ın nisan ayını yılın başlarında değerlendirmesi bazı eleştirileri beraberinde getirse de, Tim Cook bu durumda bir problem görmediklerini belirtti. Ürün çıkış takvimlerini hazırlarken yılı dört aylık üç döneme ayırdıklarını söyleyen Cook; ilk dört ayın yıl başı, ikinci dört ayın yıl ortası, son dört ayın ise yıl sonu olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Apple Watch’un piyasaya çıkış tarihi konusunda sonunda somut bir bilgi veren Tim Cook, cihazın satış fiyatı konusundaki ketum tavrını ise sürdürdü. 349 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan Apple Watch’un versiyonlara özel satış fiyatları konusunda halen somut bir bilgi bulunmuyor. Apple Watch’un pil ömrü de henüz açıklığa kavuşmamış alanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER