Manşetler

Apple Watch için watchOS 2 yayınlandı

apple watch 2

apple-watch-inceleme-00027

Apple son dakikada keşfedilen bir hata nedeniyle geçen hafta iOS 9 ile birlikte yayınlayacağı Apple Watch için watchOS 2’nin çıkışını ertelemek zorunda kalmıştı. Apple Watch’a gelen ilk büyük güncelleme nihayet yayınlandı. watchOS 2 ile birlikte çeşitli yenilikler geliyor, bunların en önemlisi ise üçüncü taraf uygulama desteğinin sunulması oluyor.

watchOS 2 güncellemesiyle birlikte, ilk kez WWDC 2015’te duyurulan yenilikler hayata geçiriliyor, geliştiriciler Apple Watch sahiplerine daha iyi kullanıcı deneyimi sunma imkanına sahip oluyor. Şu anda Apple Watch’ta çalışan üçüncü taraf uygulamalar eşlenmiş iPhone’dan yansıtılıyor. Ancak bundan böyle uygulamalar doğrudan Watch üzerinden çalışabilecek, böylelikle daha hızlı ve yetenekli olacaklar.

Ayrıca watchOS 2 ile birlikte kullanıcılar yeni Komplikasyonlar, özelleştirilmiş saat yüzleri; Siri, Haritalar ve Digital Touch’a getirilen iyileştirmelerle tanışıyor.

Apple sözcüsünün The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, watchOS 2’nin gecikmesine yol açan hata çok büyük bir hata değildi ve çoğu kullanıcıların fark edebileceği bir şey değildi. Yine de, Apple en iyi kullanıcı deneyimi için watchOS 2’nin hatadan arındırılmış şekilde sunulmasını tercih etti.

İLGİLİ HABERLER