Teknoloji

Apple Watch güncellemesindeki açık kalp atış hızı ölçümünde sorunlara yol açıyor

apple-watch-kalp-atisi-090315

Apple, akıllı saati Apple Watch için hazırladığı ilk yazılım güncellemesini bu hafta içinde yayınlamıştı. MacRumors sitesine ve Apple’ın destek forumlarına ulaşan pek çok Apple Watch sahibi, güncellemenin ardından akıllı saatin kalp atış hızı ölçümlerinde tutarsızlıkların görüldüğünü belirtti. Apple Watch varsayılan olarak 10 dakikalık aralıklarla kullanıcıların kalp atış hızını ölçüyor. Egzersizler esnasında ise ölçüm sıklığı otomatik olarak artıyor ve bu sayede eforun gerçek zamanlı ölçümü mümkün oluyor.

Ancak Watch OS 1.0.1’i yükleyen bazı kullanıcılar, güncellemenin ardından Apple Watch’un kalp atış hızı ölçüm aralığının düzensizleştiğinin farkına vardı. (Apple Watch tarafından yapılan ölçümler iOS’in Sağlık uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor.) Sağlık uygulamasından alınan ekran görüntülerine bakıldığında ölçüm aralığının kimi zaman 1 saate kadar çıktığı görülüyor.

apple-watch-kalp-atis-hizi-220515

Apple’ın akıllı saatin pil ömrünü artırmak adına kalp atış hızı ölçüm sıklığını düşürmüş olabileceği ihtimali akıllara gelse de, şirketin web sitesinde ölçüm için halen 10 dakika aralığının verilmesi bu ihtimali azaltıyor. Watch OS güncellemesinin açıklamasında da kalp atış hızı ölçümü konusunda herhangi bir değişiklikten bahsedilmiyor.

Kalp atış hızı sensörünün egzersizler esnasında veya Glance aracılığıyla sağlanan erişimlerde sorunsuz biçimde çalışmayı sürdürdüğünü belirtmekte fayda var. Dolayısıyla söz konusu açığın sadece yoğun egzersiz takibinde bulunan kullanıcıları etkileyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Yine de, sağlık ve egzersiz konusuna büyük önem gösteren Apple’ın Watch OS 1.0.2 güncellemesiyle birlikte bu sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER