Teknoloji

Apple Watch geliştiricilerin ilgisini kaybediyor

apple watch uygulamaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watchApple’ın giyilebilir ürün pazarına giriş bileti olan Apple Watch, bir yılı aşkın süredir piyasada. Akıllı saat pazarının büyümesinde önemli bir rolü olan cihazın önümüzdeki sonbaharda yenilenmesi bekleniyor. 100 bin uygulama geliştiricisine mobil veri tabanı sağlayan Realm tarafından paylaşılan veriler ise Watch’a dair ilginç bir durumu ortaya koyuyor.

Business Insider’a konuşan Realm Başkan Yardımcısı Tim Anglade, haftalık düzlemde iOS uygulamalarına nazaran çok daha az Watch uygulaması görüldüğünü belirtti. Geliştirilen her 1000 iOS uygulamasına karşılık 10 tvOS uygulaması geliştirildiğini söyleyen Anglade, Watch için bu rakamın bire indiğini ifade etti.

Anglade, tvOS uygulamalarına olan ilgiyi “altına hücum” dönemine benzetti ve tıpkı Watch’un ilk dönemlerinde olduğu gibi yeni bir platformun geliştiricilerin ilgisini çektiğini dile getirdi. Realm yöneticisi, geliştiricilerin Apple Watch uygulamalarına yeniden ilgi duyması içinse uygulamaların iPhone’dan bağımsız çalışabilir hâle gelmesi gerektiğini belirtti.

Son istatistikler Apple Watch’un küresel akıllı saat pazarında liderliğini koruduğunu gösteriyor. Ancak aradaki büyük fiyat farkı nedeniyle Watch, fitness odaklı diğer giyilebilir ürünlerin gerisinde kalıyor.

Mart ayının sonundaki etkinlikte gündeme gelmeyen ikinci nesil Watch’un sonbahar etkinliğinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile tanıtılması muhtemel gözüküyor. Şirketin yeni versiyonda çeşitli değişiklikler yapması beklense de, bu değişikliklerin geliştiricilerin arzularını karşılayıp karşılamayacağı konusunda şimdiden bir tahminde bulunmak pek kolay değil. Yeni Apple Watch’un tanıtım tarihinin yaklaşmasıyla birlikte bu tarz haberlerin sayısının artacağı ise rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER