Teknoloji

Apple Watch 2 sonbaharda raflardaki yerini alacak

apple watch

apple watch 2Apple Watch’un yeni versiyonunun eylül veya ekim ayında tanıtılması ve satışa sunulması bekleniyor. DigiTimes sitesinde yer alan bir haber, Apple Watch 2 adıyla gelmesi öngörülen saatle ilgili çıkan diğer iddiaları doğruluyor. Haberde şirketin bileşen tedarikçilerine gerekli siparişleri verdiği bilgisi de yer alıyor.

Ancak küresel akıllı saat pazarında yılın ikinci çeyreğinde yaşanan küçülme, Apple’ı daha temkinli davranmaya itmiş gibi gözüküyor. Bu da şirketin geçtiğimiz yıl ilk Apple Watch ile yarattığı dalgayı tekrarlayamayabileceği anlamına geliyor.

DigiTimes tarafından geçtiğimiz ay yayınlanan bir haberde ise yeni Apple Watch’un siparişlerinin tahmin edilenden yüksek olduğu belirtilmişti. Haberde Apple’ın yeni akıllı saatinin aylık 2 milyon sevkiyat rakamına ulaşabileceği iddiası yer almıştı. Bir ay önceki haber ve güncel haber arasında somut çelişkiler olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

DigiTimes’ın bugüne kadar yayınladığı haberlerdeki isabet oranı biraz karmaşık olsa da, son gelişmeler ışığında Apple’ın yeni akıllı saatine dair öngörülerinin doğru olma ihtimali de yüksek gözüküyor. Akıllı saat pazarındaki mevcut işaretler yeni Apple Watch’un işinin kolay olmadığını gösteriyor.

Apple Watch 2 watchOS 3 ile birlikte gelecek

Apple’ın yeni akıllı saati watchOS 3 işletim sistemiyle birlikte gelecek. watchOS 3 geçtiğimiz haziran ayında WWDC 2016 esnasında tanıtılmıştı. Akıllı saatin yeni iPhone modelleriyle aynı etkinlikte tanıtılması ihtimali de oldukça yüksek gözüküyor. Apple’ın etkinliğinin 12 veya 13 Eylülde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER