Manşetler

Apple Watch 2 FaceTime kamerası taşıyabilir

apple-watch-190615

Apple Watch piyasaya çıkalı hemen hemen iki ay oldu, ancak gelecek nesil model için detaylar çoktan su yüzüne çıkmaya başladı. 9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple yeni modelde ekran çerçevesinin üst bölümüne görüntülü görüşmeler için bir kamera yerleştirmeyi planlıyor. Ayrıca yeni kablosuz yonga sayesinde iPhone’a olan bağlılık azalacak, Watch Wi-Fi sayesinde daha gelişmiş işlevleri yerine getirebilecek. Apple’ın Watch’un pil ömründen memnun olduğu ve gelecek modelde bunu iyileştirmeye odaklanmadığı da söyleniyor. Bu arada 9to5Mac’in haberinde Apple’ın mevcut planlarının değişebileceği veya daha sonraki modellere eklemek üzere ötelenebileceği şeklinde bir uyarıda da bulunuluyor.

Watch’a video kamera eklenmesi ilginç bir adım olarak nitelendirilebilir. Akıllı saat ile görüntülü görüşme yeni modelin satışı noktasında önemli bir çekim gücü olabilir, bununla birlikte çeşitli sorunları da beraberinde getireceğini söylemek gerekiyor. Görüntülü görüşme Watch’un pilini daha hızlı tüketecektir, kolun sürekli belirli bir pozisyonda tutulmasını gerektirecek, bu da belirli bir süre sonra kolun yorulmasına neden olacaktır. Tabii ki, Apple’ın Watch’a kamera eklemesi akıllı saatlerde ön kamera bulunması şeklinde yeni bir akıma yol açabilir. Samsung daha önce akıllı saati Galaxy Gear’da kameraya yer vermişti, ancak bunun temel amacı fotoğraf çekmekti.

Gelecek nesil Watch’a daha kapsamlı kablosuz yeteneklerin eklenmesi de önemli olacaktır. Şu anda Watch’un hareket alanı oldukça kısıtlı, çünkü düzgün şekilde çalışması bir iPhone ile Bluetooth üzerinden eşleştirilmesi gerekiyor. Bazı işlevler Wi-Fi üzerinden gerçekleştirilebiliyor, ancak Wi-Fi genellikle yedek vazifesi görüyor, Watch’u telefonsuz kullanma noktasında pek de yardımcı olmuyor. Watch’un yeni modelinde bunun ne kadar değişeceğine dair fazla ipucu bulunmuyor, ancak herhangi bir değişiklik Apple Watch’un telefondan biraz daha bağımsız şekilde çalışması noktasında memnun edici ve olumlu adım olacaktır.

9to5Mac’in haberine göre, Apple’ın müşteri araştırması kullanıcıların Apple Watch’un pil ömründen memnun olduğunu ortaya çıkarmış. Watch’un bir günü çıkarabildiği doğru, ancak iPhone’da olduğu gibi, eğer Watch’u hakkıyla kullanırsanız, pilinin hızlı bir şekilde tükeneceğini ve en sonunda bileğinizde işlemeyen bir Apple Watch’un bulunacağını söylemek yanlış olmaz. Apple’ın Watch’un mevcut pil ömrünü korurken diğer yeniliklere odaklanması müşteri araştırmasından çıkan sonuçlara bakıldığında fazla şaşırtıcı gelmiyor, ne var ki gelecekte pil ömrü tarafında da gelişmeler görmek iyi olurdu.

Yeni özelliklere ek olarak 9to5Mac, Apple’ın Watch’un yeni bir üst sınıf versiyonunu yapmayı düşündüğünü yazıyor. Apple Watch serisini genişletecek veya Apple Watch’un tepesinde, ancak Edition modelinin altına konumlandırılacak bu modelin bir saat için 10 bin dolar ödemeye razı olmayıp 1000 doların üstüne çıkabilecekleri hedefleyeceği tahmin ediliyor. Bu yeni modeller yeni kayış seçeneklerine sahip standart Apple Watch veya farklı materyaller kullanılarak üretilen yeni bir seri olabilir.

Apple’ın Watch’un yeni versiyonunu ne zaman çıkaracağı bilinmiyor, ancak görünüşe göre bu gelecek yıldan önce gerçekleşmeyecek. Apple ürünlerini genellikle yıldan yıla güncelliyor, Watch ise henüz 1-2 aylık bir ürün. Apple’ın, üçüncü taraf uygulamalar için doğal destek getirecek ve saati daha kullanışlı yapacak watchOS 2 yazılım güncellemesini yayınlayacağı sonbaharda yeni bir Watch modelini görmek düşük ihtimal taşıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER