Manşetler

Apple Watch ve 12 inç MacBook Air mart ayında piyasaya sürülebilir

apple-watch-3

Apple, geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı Apple Watch’u 2015’in başlarında piyasaya süreceğini açıklamıştı. Yılın ilk ayının son günlerine gelmemize rağmen, Cupertino merkezli şirketten Apple Watch’un piyasaya çıkış tarihi konusunda resmi bir duyuru gelmiş değil. Bu durum da, Apple Watch’un piyasaya çıkış tarihine ilişkin spekülasyonların artmasına neden oluyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple Watch’un sevkiyatı önümüzdeki mart ayında başlayacak. Tahminlerini sadece Apple Watch ile sınırlı tutmayan Kuo, 12 inç MacBook Air’in de 2015’in ilk çeyreği sona ermeden satışa sunulacağını iddia etti.

Kuo son raporunda Apple’ın Apple Watch’un resmi çıkış tarihiyle birlikte ön sipariş başlangıç zamanı ve pil ömrü gibi bilgileri de verebileceğini belirtiyor. Apple Watch bileşenlerinin yılın ilk çeyreğinde yüksek sevkiyat rakamlarına ulaşacağını söyleyen analist, gerçek üretim rakamlarının ise düşük bir seviyede kalmasını öngörüyor. Kuo’ya göre, yılın ilk çeyreğinde sevkedilecek Apple Watch sayısı 2.8 milyon civarında olacak.

Apple’ın ultra ince yeni dizüstü bilgisayarı 12 inç MacBook Air’in ise çeyrek sona ermeden satışa sunulacağını söyleyen Kuo, şirketin tedarikçilerinden Quanta Computer’ın üretimi artırdığını ifade etti. MacBook Air ailesinin en yeni üyesinin Retina ekran ve inceltilmiş kasaya ek olarak, yeni ters çevirilebilir USB Type-C konnektörüyle gelmesi ve bu yolla şarj edilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER