ManşetlerUlaşım

Apple ve Volkswagen iBeetle için işbirliğine gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Volkswagen’in yeni iBeetle otomobili için Alman otomobil üreticisiyle işbirliğine gitti. iBeetle ile iPhone’un daha düzgün şekilde anlaşması için bir arayüz geliştiren iki şirket, Volkswagen Car Net The Beetle uygulaması ve aracın kontrol paneli üzerinde yer alan özel yerleştirme istasyonu sayesinde bunu mümkün kılıyor.

volkswagen-ibeetle-1

Apple BMW, Mercedes, GM, Land Rover, Jaguar, Audio, Honda ve Ferrari gibi şirketlerle Siri Eyes Free özelliğini bu üreticilerin otomobillerine entegre etmek için anlaşmıştı. Ancak Volkswagen özel uygulamalar ve aksesuarlarla farklı bir yaklaşım sergilemiş oluyor. Üstelik iBeetle’ın Apple’ın tarzını yansıtan farklı renk seçenekleri de sunulacak. iPhone, kendisi için özel olarak hazırlanmış yerleştirme istasyonuna bağlandıktan sonra cihazın kullanımı özel olarak hazırlanmış uygulama üzerinden gerçekleştirilebilecek. Uygulama içinde Spotify desteği yer alırken G-Meter, yağ sıcaklık göstergesi, yakıt tasarrufu için teşhis niteliğinde bilgiler ve çeşitli sosyal paylaşım özellikleri de uygulamada yer alacak.

Galeri: Volkswagen iBeetle
[nggallery id=1226]

Volkswagen iBeetle’ı iPhone 5 entegrasyonuna uygun şekilde çıkarıyor. Otomobilin ön satışları Ekim 2013’te başlayacak, lansman ise 2014 yılında gerçekleşecek. Apple’ın da gelecek nesil iPhone’un lansmanını otomobil ön satışa çıktığı zaman gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bu arada Volkswagen, Beetle’ın iPhone entegrasyonuna sahip ilk model olacağının altını çizdi. Anlaşılan o ki, gelecekte diğer modellerde de Apple’a özel servisler görmek mümkün olabilir.

İlgili >>VW Media

İLGİLİ HABERLER