Eğlence

Apple video içeriklerini artırmak için bir yapım stüdyosu satın alabilir

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple videoApple video içerik sunma konusundaki isteğini açık biçimde ortaya koyuyor. Şirket, Carpool Karaoke ve Planet of the Apps gibi projelerle bu konudaki ilk denemelerini yapıyor. Şirketin bu konuda elini kuvvetlendirmek adına büyük bir yapım stüdyosunu satın alma yoluna gidebileceği iddia ediliyor.

Ancak söz konusu anlaşmanın nasıl koşullarla ve ne doğrultuda gerçekleştirileceği konusunda Apple yöneticileri Eddy Cue, Robert Kondrk ve Jimmy Iovine arasında fikir farklılıklarının bulunduğu söyleniyor.

The New York Post’ta yer alan habere göre, Eddy Cue tavrını “dönüştürücü” bir satın almadan yana koyuyor. Cue’nin bu doğrultuda Paramount Pictures ve Sony’nin film ve TV birimiyle görüştüğü söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin daha önce de Time Warner’ı satın almak için görüşmeler yaptığı iddia edilmişti. Ancak sonunda Time Warner’ın yeni sahibi AT&T olmuştu.

Paramount ve Sony ile görüşüldüğü iddiası, Apple’ın yine sadece içerik satın almak yerine bir yapım stüdyosu alma ihtimalini değerlendirdiğini gösteriyor. Ancak şirket içindeki fikir farklılıkları nedeniyle bundan sonra izlenecek yol henüz kesin olarak çizilmemiş gibi görünüyor.

Apple video içeriklerini artırma uğruna bir medya şirketine dönüşebilir mi?

Bu fikir farklılıkları hem Apple’ın planları hakkında net ifadeler kullanmayı zorlaştırıyor hem de Cupertino merkezli şirketin bile henüz kararsız olduğunu gösteriyor. Bu belirsizlik potansiyel anlaşmaların ihtimalini düşürse de, tamamen resmin dışına itmiyor. Olası bir satın almanın Apple’ı bir medya şirketine dönüştürebileceğini de unutmamak gerekiyor. Apple medya içeriklerinin dağıtımında hep çok iyi olsa da, içerik üretiminin başka bir uzmanlık olduğunu akıldan çıkarmamakta fayda var. Buna ek olarak, içerik üretmeye yönelmenin Apple’ın donanım ve yazılım üzerindeki odağını dağıtması da ihtimaller arasında yer alıyor. Konuşulanların doğru olup olmadığı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER