Manşetler

Apple ve Samsung mücadeleye toplam bağlı cihaz sevkiyatlarında devam ediyor

Apple ve Samsung’un tablet ve akıllı telefon pazarlarında hakimiyet sağlamak için kıyasıya bir rekabet içinde oldukları artık pek çok kişi tarafından biliniyor. ”Geleneksel ürünler” olarak tanımalanabilecek dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar hesaba katıldığı zaman da bu rekabet yine tüm heyecanıyla devam ediyor. IDC tarafından yayınlanan son rakamlar iki şirket arasındaki rekabetin daha geniş ölçekte de son derece yüksek olduğunu gösteriyor.

apple-samsung-logo

2012’nin dördüncü çeyreğine bakıldığı zaman, Samsung’un bu dönemdeki toplam akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar satışlarında yüzde 21.2’lik bir paya sahip olduğu görülüyor. Samsung’un kesin rakamları açıklamak konusunda biraz ketum davranması nedeniyle bu orana tahminlerin de katkıda bulunduğunu belirtmek gerek. Güney Koreli şirketin en büyük rakibi Apple ise yüzde 20.3’lük pazar payıyla ikinci sırada. Apple’ın toplam pazar payının 2012’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 15.6 olduğu göz önüne alınınca, iPhone 5 ve iPad mini’nin şirketin satışlarına yaptığı katkının önemi daha iyi anlaşılıyor. Samsung’un Galaxy S4 ile 2013’ün ikinci çeyreğinde farkı açması bekleniyor, ancak Apple piyasaya yeni bir ürün sürerek bu durumun önüne geçebilir.

IDC’nin açıkladığı rakamlarda 2012 yılında tüm üreticilerin gerçekleştirdiği akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar sevkiyat rakamlarına ilişkin bilgiler de mevcut. Küresel cihaz sevkiyatları 2012 yılında yüzde 29.1’lik bir artışla 1.2 milyar cihaza ulaşırken, bir yıllık sürede tablet pazarı yüzde 78.4, akıllı telefon pazarıysa yüzde 46.1 büyüdü. Mobil cihaz sevkiyatlarındaki artışı geleneksel cihazlarda görmekse pek mümkün değil. Masaüstü bilgisayar sevkiyatları yüzde 4.1 gerilerken, dizüstü bilgisayar sevkiyatlarındaki düşüş oranı yüzde 3.4 oldu. IDC’ye göre satışlardaki mevcut seyir 2014’ün sonuna kadar devam edecek.

İlgili >> IDC (BusinessWire)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER