Teknoloji

Apple ve Samsung arasındaki dava tüm hızıyla devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasında dünyanın dört bir yanında süren hukuk savaşının kuşkusuz en heyecanlı ayağını ABD oluşturuyor. Pazartesi başlayan duruşma aşamasında her iki taraf da ilk iddia ve savunmalarını ortaya koydular. Apple adına söz alan şirketin baş avukatı Harold McElhinny, Samsung’un kendini savunmak adına hangi argümanları kullanacağını bildiklerini dile getirdi. Samsung’un Apple’ın tasarım patentlerinin bir cihazı fonksiyonel hale getirmek adına kullanılabilecek yegane patentler olduğunu söyleyeceğini öne süren McElhinny, bu savunma biçimini ”Şeytana Uydum Savunması” olarak tanımladı.

McElhinny’nin bu cümlelerinin ardından Apple sahip olduğu ve iOS işletim sistemli cihazlarda kullandığı tüm patentlerin listesini mahkemeye sundu. Apple, bu patentlerden düşey kaydırma özelliği ile ilgili olanın Samsung tarafından Galaxy S serisi akıllı telfonlarda birebir kullanıldığını iddia etti. McElhinny, yakınlaştırma özelliklerini kapsayan patentlerin de Samsung tarafından başlıca ihlal edilen patentlerden olduğunu dile getirdi. Apple ürünlerinin klasik tasarım geleneğine dikkat çeken avukat, Samsung’un Galaxy serisinde bu geleneğin çoğu parçasını kullandığını dile getirdi ve Samsung’un tasarımda da hırsızlık yaptığını öne sürdü. McElhinny söz konusu patentlerin ihlali ile Samsung’un 8.16 milyar dolar gelir elde ettiğini, Apple’ın ise 2 milyar dolar kaybettiğini iddia etti.

McElhinny’nin ardından Samsung adına söz alan avukat Charlie Verhoeven sözlerine Samsung’un şirket olarak iPhone’u takdir ettiğini ifade ederek başladı. Bir cihazdan ilham almanın herkes için geçerli olduğunu dile getiren Verhoeven, bu sürece rekabet dendiğini ve ortada kopyalama olmadığını belirtti. Apple’ın patent ihlali ve tasarım kopyalaması konusundaki iddialarını yanıtlayan Verhoeven, dokunmatik ekranı ve dikdörtgen şeklindeki tasarımı Apple’ın keşfetmediğini dile getirdi. Samsung, Apple’ın en önemli tedarikçilerinden biri olduğuna özel vurgu yaptı ve Apple tarafından üretilen cihazların Samsung tarafından üretilmiş bileşenler ile çalıştığını vurguladı. Tarafların açılış savunmalarına bakınca, duruşma sürecinin heyecanından bir şey kaybetmemesi son derece muhtemel duruyor.

İlgili >> AllThingsD, Slashgear

İLGİLİ HABERLER