Teknoloji

Apple ve IBM işbirliğinin ilk kurumsal iOS uygulamaları duyuruldu

apple-ibm-101214

Bu yılın ortalarında Apple IBM ile, çeşitli kurumsal çözümler sunmak için işbirliği yapacağını duyurmuştu. İşte bu işbirliğinin ilk meyvelerini bugün görmeye başlıyoruz. Apple yaptığı resmi açıklamayla ilk iOS uygulamalarını tanıttı. IBM’in “iOS için MobileFirst” paketinin bir kapsamı olan 10 yeni uygulama bankacılık, perakende, sigortacılık, finansal servisler, telekomünikasyon, devlet ve havacılığın da aralarında olduğu farklı iş dalları için özel olarak tasarlandı.

Apple’ın Dünya Çapında Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller, bunun iPhone ve iPad’in kurumsal amaçlı kullanımında büyük bir adım olduğunu, kurumların iOS cihazlarıyla keşfettikleri yeni çalışma şekillerini görmek için sabırsızlandıklarını kaydetti. İş dünyasının mobile kaydığını, Apple ve IBM’in de birlikte dünyanın en iyi teknolojisini en akıllı veri ve analiz çözümleriyle bir araya getirerek işletmelere işlerin nasıl halledileceğini yeniden tanımlamada yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

İşbirliği kapsamında çıkış yapan uygulamalar arasında seyahat sektörüne özel Plan Flight ve Passenger+, bankacılık ve finans sektörleri için Advise & Grown ve Trusted Advice, sigortacılık sektörüne özel Retention, devlet için Case Advice ve Incident Aware, perakende sektörü için Sales Assist ve Pick & Pack ve telekomünikasyon sektörü için Expert Tech bulunuyor. Apple bu uygulamaların özelleştirilebilir deneyimler sunduğunu ve IBM’in iOS cihazları için özel olarak sunduğu bulut servisleriyle yönetilebileceğini ve yükseltilebileceğini kaydetti.

Yeni uygulamalara ek olarak Apple, bu uygulamaların IBM’in Mobil Platform ve İşletme çözümleriyle, aynı zamanda Kurumlara özel AppleCare hizmetiyle entegre edilebileceğini kaydetti. Kurumlara özel AppleCare, Apple’ın IBM ile anlaşması dahilinde sunduğu özel bir teknik destek servisi olma özelliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER