Teknoloji

Apple ve HTC’nin yekpare kasa cihazlarında tedarik sıkıntısı baş gösterebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bileşen sağlayan bir tedarikçi fabrikada meydana gelen planlanmamış kapanma nedeniyle MacBook Air’ın ve çeşitli HTC akıllı telefonların üretiminde sıkıntı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Çin’de faaliyet gösteren Catcher Technology Co. adlı bir şirket, fabrika etrafında oturanların yapmış olduğu ve fabrikadan yayıldığı iddia edilen garip koku şikayeti nedeniyle üretim tesisini kapatmak zorunda kaldı. Şirketin başkanı Allen Horng, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında müşterilerine olan teslimatların kaçınılmaz olarak etkileneceğini belirtti.

Horng, “Müşterilerimize kasalarının tedariği konusunda bazı ayarlamalar yapmaları konusudna istekte bulunduk.” diye konuştu. Apple’ın veya diğer üreticilerin bu kadar kısıtlı zamanda alternatif kaynak bulup bulamayacakları ise bilinmiyor. Apple’ın ultrataşınabilir bilgisayarı MacBook Air özel olarak üretilmiş yekpare alüminyum kasa kullanıyor, böylelikle Apple cihazın kapladığı alanı ve ağırlığını bu kadar düşürebiliyor. Aynı özel üretim süreci HTC’nin bazı yüksek profilli akıllı telefonlarında da kullanılıyor.

Hem Apple hem de HTC üretim takvimlerini tutturmak için uğraşıyor. Catcher’ın üretime tekrar ne zaman başlayacağı belli değil, üstelik fabrikanın öncesinde yerel idari makamların gözetiminden geçmesi gerekiyor. Bu zorunlu kapatma nedeniyle Catcher’ın toplam sevkiyatının yüzde 20 oranında azalması bekleniyor, bununla birlikte Horng, eğer fabrika en kısa zamanda faaliyete geçmezse bunun kasım ayında yüzde 40’a kadar tırmanabileceğini dile getirdi. Öte yandan, ne Apple ne de HTC’den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER