Teknoloji

Apple ve Google Nortel’in patentlerini almak için kıyasıya rekabet içinde

Reuters’in verdiği habere göre Apple ve Google, Nortel Networks’ün patent portföyüne sahip olmak için birbiriyle yarış halinde. Bu patentlere sahip olan iki şirketten birinin mobil endüstride büyük bir avantaja sahip olacağı su götürmez bir gerçek.

Nortel, Ocak 2009’da mahkemeye başvurarak iflas koruma talebinde bulunmuş, bunun ardından şirketin birçok girişimi büyük miktardaki patentleri ayrı tutularak satılmaya başlanmıştı. Nortel’in sahip olduğu, yaklaşık 1 milyar dolarlık değeri bulunan 4 binin üzerinde patenti için hem Apple’ın hem de Google’ın çabaladığı belirtiliyor.

Nortel’in patentlerinin Apple ve Google için çekici yanı ise bu patentlerin aralarında LTE’nin (Long Term Evolution – Uzun Vadeli Evrim) de bulunduğu üçüncü ve dördüncü nesil kablosuz iletişim teknolojilerine yönelik olması. Bununla birlikte diğer patentler de her iki şirketin kablosuz cihazlar, altyapı, optik ve veri ağı, Internet, Internet reklamcılığı, ses bilgisayarları ve kişisel bilgisayarlara yönelik girişimlerine yardımcı olma potansiyeli taşıyor.

Söz konusu patentler için teklifler önümüzdeki birkaç hafta içinde alınmış olacak. Bu iki şirketten birisinin bu patentleri alıp almayacağını görmek oldukça ilginç olacak. Ya da bu iki şirketten biri diğerine patentleri alıp pazarda daha avantajlı hâle gelme fırsatı tanıyacak mı? Bu soruların cevabını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor. Daha sonrasında ise umudumuz bu patentlerin bizlerin hayatını daha da kolaylaştıracak cihaz ve servislere kapı açması.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER