Manşetler

Apple ve Cisco “iPhone” markası anlaşmazlığından sonra şimdi işbirliği yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-mobil-cisco-010915

2007 yılına geri dönüş yaptığımızda Cisco’nun Apple’ı, “iPhone” markasının ticari kullanım haklarını ihlâl ettiği gerekçesiyle dava ettiğini görüyoruz. Cisco bu ismin kullanım haklarını 2000 yılında, internete geleneksel PC’nin dışında kalan cihazlarla da bağlanmak için yollar arayan şirketi satın aldığında elde etmişti. Apple ise o zamanlar henüz “akıllı” olarak adlandırmadığı cep telefonuna “iPhone” adını vermek için Cisco ile yoğun pazarlıkları sürdürüyordu.

O zamanların üstünde sekiz yıl geçtikten sonra, iPhone’un Apple’ın simgesel ürünlerinden biri ve dünyanın en popüler akıllı telefon modeli olduğunu görüyoruz. Cisco da bu durumu kabullendi ve şimdi iPhone’dan yararlanan şirketler arasına giriyor. Apple ile iş ortaklığına adım atan Cisco, kendi iPhone ve iPad’lerini ofislere götüren yöneticiler ve ofis çalışanları için ağı üzerinde “hızlı geçiş” hizmeti sunmaya başlıyor.

Bu iş ortaklığı kurumsal pazara daha fazla şekilde yayılmak isteyen Apple’ın ikinci büyük işbirliği olarak nitelendirilebilir. Şirket daha önce de başka bir kurumsal rakip olan IBM ile iş ortaklığını başlatmıştı.

Cisco ve Apple arasındaki işbirliğinin duyurusunda Cisco ağlarının ve iOS cihazlarının optimize edilerek, kullanıcılara daha iyi performans sunma hedefi için, birlikte daha verimli ve güvenilir şekilde çalışmasının sağlanacağı kaydediliyor.

Yapılacak olan değişiklik ve düzenlemelerle birlikte iOS cihazlarının Cisco Spark, Telepresence, WebEx gibi servislerde daha sağlam performans ve kolay entegrasyon imkanı sunması sağlanacak.
İLGİLİ HABERLER