Teknoloji

Apple uygulama içi satışları ücretsize dönüştüren araç için önlemler almaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, kullanıcılara para ödemeden uygulama içi satın alma yapma imkanı tanıyan In-Appstore.com sitesinin barındırıldığı sunucunun IP adresini engellemeye başladı, ne var ki söz konusu duruma neden olan açığın kapatılmasının hemen gerçekleşmeyeceğine inanılıyor. In-Appstore.com sistemini geliştiren Alexey V. Borodin sisteminin hâla çalışmakta olduğunu, buna rağmen Apple’ın engellemesinin etrafından dolaşmak için bir şeyler yapması gerektiğini dile getirdi.

Bu arada Apple, YouTube üzerinde yayınlanan ve sistemin işleyişini anlatan videonun kaldırılması talebinde de bulundu. The Next Web’in haberine göre tüm bu olanlara rağmen, Borodin’in söylediğine göre 30 bin farklı satın alma işlemi gerçekleştirildi ve sitenin sunucusu da Apple’ın taleplerine karşılık vermeyecek bir ülkeye taşındı.

Borodin, uygulama içi satışları ücretsiz hâle getiren bir araç çıkaran ilk kişi değil, ancak kamuoyunda en fazla afişe olan kişi olduğu söylenebilir. Söylediğine göre Apple bu açıkla ilgili olarak kendisiyle doğrudan temas kurmadı, ayrıca kullanıcılar hayatlarını kolaylaştırdıkları gerekçesiyle ona minettar. Bu arada Borodin kullanıcıları sistemi kullandıktan sonra çıkış yapmaları için zorlamaya başlamış, böylelikle de onların kişisel bilgilerinin çalındığı şeklinde şikayetlerde bulunmasının önüne geçmeyi amaçlıyormuş. Ancak bu durum bile bazı bilgilerin bir şekilde elde edildiğine dair kuşkuların önüne geçmeyecektir.

Borodin’in aracı tüm uygulamaları hedeflemiyor, ancak tüm yazılımcıların bu araca dikkat etmesinde fayda var. Kullancııların bu açığı nasıl kullanacaklarını farketmeleri çok zor sayılmaz.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER