Teknoloji

Apple: Uygulama abonelik sistemi çok yakında duyurulacak

Apple’ın internet servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue, Rupert Murdoch’un tanıttığı iPad gazetesi The Daily’nin lansmanında sahne alanlardan birisiydi. Cue, The Daily’de kullanılan abonelik modelinin çok yakında tüm yayıncılara açılacağını doğruladı. The Daily’de yer alan tekrarlamalı faturalandırma sistemi sayesinde 9.99$ karşılığında yedi sayılık, 39.99$ karşılığında da yıllık abonelik almak mümkün oluyor.

Apple’ın yeni abonelik API’sini yayıncılarla ilişkilerde yeni bir beyaz sayfa açmak için kullanabileceğine dair bir soru sorulduğunda, Cue bu tarz bir gereksinim duymadıklarını belirtti. Apple’ın yayıncılarla sıkı bağları olduğunu belirten Cue, onların App Store’dan sundukları içeriklerle büyük başarılar yakalamakta olduğunu vurguladı.

Sony Reader uygulaması hakkında süren tartışmalara ve Apple’ın uygulama içi satın alma süreci için zorlamada bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak ise Cue, Apple’ın şu anda bu konular hakkında konuşmak istemediğini belirtti ve Apple’ın müşterilerinin “mutlu olmasını” istediğini yineledi.

İlgili – Slashgear

[Görsel – Slashgear]

İLGİLİ HABERLER