Teknoloji

Apple USB-C ve Thunderbolt 3 adaptör fiyatlarında indirime gitti

apple usb-cYeni MacBook Pro’nun girişlerinin kullanışlılığı üzerine gelen tepkileri dikkate alan Apple USB-C adaptör fiyatlarında indirime gitti. Yeni MacBook Pro’da sadece USB-C/ Thunderbolt 3 portları bulunuyor. Dolayısıyla bugün kullanılan aksesuarların önemli kısmının çalışması için adaptörlere ihtiyaç duyuluyor. Günün birinde tüm bu cihazların USB-C ile uyumlu hâle gelmesi hayli muhtemel olsa da, o günün henüz gelmemesi potansiyel MacBook Pro kullanıcılarını endişelendirmişti.

Apple fiyat indirimine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kullanıcıların bu geçiş dönemini geçirirken mevcut konnektörlere ihtiyaç duyduğu belirtildi. Apple bu geçiş döneminde kullanıcılara yardımcı olmayı ve ekosistemin oturmasını hızlandırılmasını amaçladığının altını çizdi. Şirket, bu doğrultuda hem kendisi hem de üçüncü tarafların ürettiği USB-C ve Thunderbolt 3 adaptör ve kablolarının fiyatlarında indirime gitti.

Apple USB-C ve Thunderbolt 3 indirimini yıl sonuna kadar sürdürecek

İndirim kararı, Apple’ın USB-C konusunda kullanıcılarının yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu gösteriyor. Söz konusu indirim yıl sonuna kadar devam edecek. İndirimle birlikte USB-C – USB adaptörünün fiyatı 79 TL’den 29 TL’ye düşüyor. Thunderbolt 3 – Thunderbolt 2 adaptörünün fiyatı ise 189 TL’den 109 TL’ye iniyor. 1 metrelik USB – Lightning kablosu için ödenmesi gereken miktar 99 TL’den 79 TL’ye, aynı kablonun 2 metrelik versiyonunun fiyatı ise 139 TL’den 109 TL’ye düşüyor. Cupertino merkezli şirketin indirimi sadece USB-C şarj kablolarını kapsamıyor.

İLGİLİ HABERLER