Teknoloji

Apple ürün fotoğraflarında neden saat sürekli 09:41’i gösteriyor?

apple urun fotograflariHer göze takılacak bir detay olmasa da, Apple ürün fotoğraflarında saatin sürekli 09:41’i göstermesi dikkatlerden kaçmıyor. Business Insider tarafından paylaşılan ve Cupertino merkezli şirketin 2014’ten bu yana yayınladığı ürün fotoğraflarını mercek altına alan video, Apple’ın dakiklik ısrarını gösteriyor.

Yolculuk başladığında Apple’ın zaman tercihi 09:42’ydi. Steve Jobs, 2007’de ilk iPhone’u tanıttığında duyuru tam olarak yerel saatle 09:42’de gerçekleşmişti. Bu da daha sonra yayınlanan ürün fotoğraflarında aynı saatin tercih edilmesine neden oldu. Apple’ın tercihinin sebebi oldukça basit gözüküyor. Ancak günümüzde de Apple etkinliklerindeki önemli duyurular sunumun ilk 40 dakikalık bölümünün tamamlanmasının ardından yapılıyor.

Şirket, 2010’dan bu yana ürün fotoğraflarında 09:42 yerine 9:41’i tercih ediyor. Steve Jobs, orijinal iPad’i duyurduğunda yerel saat 09:41’i gösteriyordu. O günden bu yana tüm iPhone, iPad ve Mac görsellerinde saat bölümünde 09:41 görülüyor. Apple’ın web sitesinde hali hazırda yer alan ürün fotoğraflarında da bu yaklaşımın sürdürüldüğünü görmek mümkün.

Apple ürünleri içinde Watch farklı bir yerde duruyor

Apple Watch ise şirketin ürün görsellerindeki saat tercihi konusunda farklı bir yerde duruyor. Çoğu saat üreticisi görsellerinde simetriyi yakalamak adına 10:10’u kullansa da, Apple’ın seçimi 10:09’dan yana oluyor. Şirketin bu tercihinin altında iki nedenin olabileceği belirtiliyor. İlk neden olarak Apple’ın genel eğilimlerin bir adım önünde olduğunu gösterme isteği göz önüne geliyor. 10:09’un 10:10’a kıyasla daha simetrik gözüktüğünü de belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER