Teknoloji

Apple üçüncü çeyrekte 12-14 milyon arasında iPad 2’yi piyasaya sürecek

img_9865iPad 2 için süregelen tüm heyecan dalgası ve ilgiye rağmen, Apple’ın tableti 2011’in ilk iki çeyreğinde beklenen satış rakamlarına ulaşmayı başaramadı. Piyasaya 2011’in ilk çeyreğinde 6.2 milyon adet tabletin sürülmesi beklenirken, sadece 4.69 milyon ürün piyasaya çıkabildi. İkinci çeyrekte ise 7 ile 9 milyon arasında bir ürün teslimi yapıldı. Aslında bu hedef sapmasının talep azlığıyla bir ilgisi yok, ortada daha çok stokların yetersiz oluşuyla ilgili bir durum var. Tedarik zincirindeki birimlerin daha sıkı çalışması neticesinde yılın üçüncü çeyreğinde beklenen satış hedefine ulaşılacağına inanılıyor.

Apple’ın yöneticilerinden Tim Cook, önceki düşük sevkiyat rakamlarının çeşitli bileşenlerin tedariğinde yaşanan sorunlarla ilgili olduğunu ve bu durumun da üretilen ürün sayısında sıkıntılara neden olduğunu dile getirdi. LG’nin ürettiği panellerin ışık sızdırma sorunları olduğu iddia edilmiş, ancak bu doğrulanmamıştı. Cook, üretebildikleri tüm iPad 2’leri piyasaya sürdüklerine de dikkat çekti.

Asya’daki bileşen tedarikçilerindne gelen haberlere göre karşılaşılan tüm problemler giderildi ve Apple yılın üçüncü çeyreğinde tüm iPad 2 siparişlerini karşılayacak hâle geldi. Apple’ın üçüncü çeyrekte 12 ile 14 milyon arasında iPad 2’yi piyasaya sürmesi bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER